Gemeentebelang en Wij Harderwijk-Hierden samen verder

Door Harry Schipper - De twee lokale politieke partijen Gemeentebelang en Wij Harderwijk-Hierden gaan met één kieslijst meedoen aan de volgende gemeenteraadsverkiezing in maart 2022.

Onder de naam Gemeentebelang hopen de beide partijen dan ‘minimaal’ vier zetels te behalen, zo laat het oud-raadslid Gerrit Kevelam, thans voorzitter van Gemeentebelang, in een persbericht weten

Nu heeft Gemeentebelang in de Harderwijkse gemeenteraad één zetel, bemant door het raadslid Bert Holleman. Op de nieuwe kandidatenlijst krijgt voormalig lijsttrekker Mark de Lange van Wij Harderwijk-Hierden, zo is hem toegezegd.

Lijsttrekker Mark de Lange en oprichter Paco van de Velde van Wij Harderwijk-Hierden lukten het bij de vorige Harderwijkse raadsverkiezing niet om een zetel te bemachtigen. Ook Gemeentebelang zat het niet mee: de partij in maart 2018 verloor twee van haar drie zetels. Alleen Gerrit Kevelam bleef nog in de raad. Hij nam het jaar daarop afscheid en droeg zijn zetel over aan Holleman.

Ook bestuurlijk gaan beide partijen intensief samenwerken, door hun besturen samen te voegen. In oktober vorig jaar is Kevelam gekozen tot de nieuwe partijvoorzitter. Hij en Holleman mikken op vier zetels in de raad, alhoewel beide partijen op basis van de afgelopen verkiezingen samen opgeteld niet verder waren gekomen dan twee zetels.

Gemeentebelang en WIJ Harderwijk gaan samen 2021
(Fotograaf Mark de Lange)