Gemeente nieuwsberichten week 34

Met deze week: Informatieavond over de werkzaamheden van de Boulevard, stemmen op het stadsisee 2017, controle hondenbelasting en de aangevraagde en verleende vergunningen. 

Harderwijkers puzzelen het Huis van de Stad

Afgelopen vrijdag 18 augustus stonden er op vier plekken in de binnenstad van Harderwijk grote puzzelstukken met de oproep deze terug te brengen naar het stadhuis aan de Havendam. Binnen het uur waren ze teruggebracht door Harderwijkers en bezoekers aan onze stad. Samen maakten zij de puzzel compleet: het stadhuis is "het Huis van de Stad"!
 
Zaterdag 2 september is de feestelijke opening van het Huis van de Stad. Kom je ook?! Kijk voor meer informatie op www.harderwijk.nl/uitnodiging
 
Wat is er allemaal te doen tijdens opening? Belevingsroute, photobooth, smoothiefietsen, schminken, hapje en drankje, live-muziek. Ben je geboren of getrouwd in Harderwijk? Dan kun je van deze bijzondere levensgebeurtenis gratis een akte aanvragen tijdens de opening van het Huis van de Stad! Neem daarvoor je ID-bewijs mee.

Informatieavond werkzaamheden Boulevard

De komende maanden vinden er grootschalige werkzaamheden plaats in het Boulevardgebied, waardoor de Strandboulevard weer verandert in een aantrekkelijk verblijfsgebied aan het water.
 
Woensdag 30 augustus organiseren wij een informatieavond om de uitvoering van deze werkzaamheden aan u toe te lichten. Ook staan we stil bij de gevolgen voor de bereikbaarheid van het gebied en de parkeermogelijkheden tijdens de werkzaamheden. De bijeenkomst vindt plaats in de Raadzaal van het Stadhuis, Havendam 56 te Harderwijk. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Meer informatie: www.waterfrontharderwijk.nl.

Al gestemd op het Stadsidee 2017?

U bepaalt welk Stadsidee 2017 mag worden uitgevoerd! Ga naar de website samenkleurenwedestad.nl/stemmen en kies uit een van de toffe ideeën om Harderwijk weer een beetje mooier te maken. Stemmen kan uiterlijk tot en met 14 september.

Talent in Beweging

Ontdekken wat uw talenten zijn en hoe u die met of voor anderen kunt inzetten. Heeft u behoefte aan meer sociale contacten? Wilt u weer iets gaan doen met of voor anderen? Maar weet u niet precies wat of hoe? Doe dan mee met “Talent In Beweging” van ZorgDat. In 7 donderdagmiddagen (her)ontdekt u met leuke oefeningen en creatieve opdrachten wat uw talent en kracht is.
 
De trainingen vinden plaats op 7, 14, 21 en 28 september, 5 en 12 oktober, met terugkomdag op 18 januari. Deelname is kosteloos. Locatie: Wijkontmoetingscentrum Stad Houtkamp 33 Harderwijk. Aanmelden kan bij Imgrard van der Vegt via [email protected] of 06 19 05 52 22 of bij Jet Schaftenaar via 06 33 56 23 05. Meer informatie: www.zorgdat.nl.

Raadsinformatie

De commissie Beleid Algemeen vergadert op donderdag 31 augustus vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere Samenwerking Veluwe. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.
 
De fractie CDA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over bereikbaarheid Overloopterrein naar de boulevard van Harderwijk. De fractie PvdA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over bereikbaarheid Volkan Caliskan. De fractie ChristenUnie heeft het college schriftelijk vragen gesteld over verantwoording Sociaal Domein.
De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen

Werk voor je toekomst!

Succes begint met het stellen van doelen en hiervoor gaan. Bij “Werk voor je Toekomst! “ word je klaargestoomd voor succes Wil je een passende baan vinden? Of een passende opleiding? Wij geven jou de tools om dit te bereiken! Samen met andere deelnemers, tussen 16 en 27 jaar, gaan we in 10 weken leren hoe wij onze doelen gaan behalen.
Al nieuwsgierig, of wil je meedoen? Stuur een appje naar Lennart van der Vegt: 06 51 63 63 60 of mail naar [email protected]. Meer informatie: www.werkvoorjetoekomst.nl.

Controle hondenbelasting

De gemeente Harderwijk controleert het hele jaar door de hondenbelasting. De controleurs bellen bij de betreffende adressen aan en vullen een aangiftebiljet in als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald. De controleurs kunnen zich legitimeren. Het tarief per hond per jaar bedraagt in 2017 € 57,70. Elke hondenbezitter is verplicht aangifte te doen. Uitzonderingen op deze regel zijn onder andere de blindengeleidehond en de gehandicaptenhond. Heeft u één of meerdere honden en is daarvan nog geen aangifte gedaan? Dan kunt u dit alsnog doen via www.harderwijk.nl/hondenbelasting. U kunt ook telefonisch een aangiftebiljet aanvragen via tel. 0341 41 19 11. Vergeet ook niet door te geven als het aantal honden wijzigt.

Aanvragen vergunningen

Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
10-8-2017 Parallelweg 26-143: kappen 6 bomen
9-8-2017 Kleine Mheenweg 8a : veranda in strijd regels ro
11-8-2017 Schoenmakersstraat 13: aanbouw
10-8-2017 Harderweide kv. 2 (Paardenbloemdreef 27 concept): woning
15-8-2017 Kerkstraat 10: zonnepanelen op GM
 
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier Domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333.

Verleende vergunningen

Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
14-8-2017 Markt 15: verbouwen horecazaak in strijd regels ro
14-8-2017 Johanniterlaan 12: veranderen kantoorgebouw naar appartementen in strijd regels ro
14-8-2017 Parallelweg 26-100: recreatiewoning
14-8-2017 Muidenpad 16: uitbreiden woning en plaatsen dakkapel in strijd regels ro
17-8-2017 Goede Reede 3: inrit
17-8-2017 Sonnevancklaan 7: schuur, wijzigen kap in strijd regels ro en kappen bomen 17-8-2017 Oosteinde 27: reclame
17-8-2017 Lageweg 29a : renoveren woning en aanpassen gevels
17-8-2017 Donkerstraat 50: reclame (2 objecten)
17-8-2017 Vollenhovemeen 8: dakkapel (achterzijde)
17-8-2017 Wethouder Jansenlaan: fietsenstalling
17-8-2017 Nobelstraat 43: tijdelijke bedrijfsloods
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure:
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Milieumeldingen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van sloop/asbestbesluit ontvangen:
11-08-2017: Sloopmelding Vondellaan 28, 3842 EH in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest uit een school.
 
Voor bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften. Een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.

Bekendmakingen ruimtelijke plannen

De volgende ruimtelijke plannen zijn onlangs gepubliceerd:
- Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening parkeerregeling bestemmingsplannen (26/7)
- Bestemmingsplan Lorentz I en II – Stephensonstraat (26/7)
- Bestemmingsplan Tweelingstad – Partiële herziening regels bedrijvenpark Sypel (26/7)
- Ontwerpomgevingsvergunning Hierden Dorp – Hoge Varen 32-34 (26/7)
- Omgevingsvergunning Frankrijk – Tweede Parallelweg (26/7)
 
De bekendmakingen kunt u inzien op de website www.harderwijk.nl/mijnwijk en vervolgens de betreffende wijk kiezen. Informatie: domein Ruimte, dhr. J. Haklander, tel. 411 911.

Aanvulling mandaatbesluit 2015

Het college van burgemeester en wethouders hebben besloten om het mandaatbesluit gemeente Harderwijk 2015 aan te vullen. De bevoegdheid om handhavend op te treden tegen een overtreding van de artikelen 14 tot en met 16 Afvalstoffenverordening wordt  gemandateerd aan de toezichthouders van Stadstoezicht. U kunt het mandaatbesluit inzien op www.harderwijk.nl/beleidsregels. Tevens ligt het besluit tot aanvulling van de mandaatregeling gedurende 6 weken ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis.

Deelsubsidieverordening Beschermd Wonen gemeente Harderwijk 2018

De gemeente Harderwijk gaat per 1 januari 2018 Beschermd Wonen Wmo uitvoeren. Tot die datum doet de gemeente Zwolle dat. De afspraak tussen gemeenten is dat er in 2018 geen inhoudelijke beleidswijzigingen worden doorgevoerd. Beschermd Wonen in natura wordt als subsidie aan zorgaanbieders verstrekt. In natura wil zeggen: iemand die in aanmerking komt voor Beschermd Wonen krijgt de dienstverlening rechtstreeks van een zorgaanbieder geleverd zonder daar zelf voor te betalen. Door die subsidievorm is een deelsubsidieverordening Beschermd Wonen gemeente Harderwijk 2018 nodig. De tekst van deze deelverordening is gelijk aan de tekst de deelverordening van de gemeente Zwolle. De deelsubsidieverordening Beschermd Wonen gemeente Harderwijk 2018 ligt vanaf vandaag gedurende 6 weken tijdens de openingstijden ter visie in het Stadhuis Harderwijk. Inspraakreacties kunnen tot aanpassingen in de deelsubsidieverordening leiden. Meer informatie: dhr. G. van Manen, tel. 0341 411 911.