Gemeentenieuws Harderwijk en Hierden week 13

Ook deze week weer al het nieuws vanuit de gemeente Harderwijk voor u op een rijtje. Met deze week: leerlingen die een boom planten, de NK veldloop ambtenaren op 5 april en het zeebuurt park wordt opgeknapt. 

Leerlingen planten bomen in het Strokelbos

Samen met leerlingen van basisschool Al Islaah plantte Wethouder Jeroen de Jong woensdag 22 maart een inlandse eik in het Strokelbos. Daarna gingen de kinderen zelf aan de slag met het planten van de bomen. Dat deden ze samen met de boswachters. In totaal worden in het Strokelbos langs de grens met Ermelo 115 bomen geplant, 85 berken van circa 2 meter en 30 inlandse eiken. Doel van deze aanplant is het vormen van een brandsingel ter bescherming van het achterliggende bos en de landschappelijke aankleding van de loofhoutsingel.
 
Meer bomen toegezegd
De gemeente Harderwijk laat het niet bij deze 115 bomen. Burgemeester Van Schaik heeft een intentieverklaring getekend waarin staat dat de gemeente Harderwijk er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen een eigen boom planten tijdens zijn of haar tijd op de basisschool. Op die manier leren kinderen de waarde van bomen kennen en wordt bijgedragen aan gemeentelijk klimaatdoelen 2020.

Stadswinkel en stadhuis 5 en 7 april beperkt bereikbaar

Woensdag 5 en vrijdag 7 april zijn medewerkers van de Stadswinkel en het stadhuis beperkt bereikbaar. Op 5 april is het NK Veldloop ambtenaren 2017 in Harderwijk.  Gemeente Harderwijk organiseert dit evenement en er doen veel medewerkers mee. Als gevolg daarvan zijn niet alle medewerkers even goed bereikbaar. Er zullen in de Stadswinkel slechts een beperkt aantal balies open zijn.
 
Vrijdag 7 april verhuist de Stadswinkel/balie burgerzaken naar de definitieve plek in het gerenoveerde stadhuis. Wilt u op korte termijn een paspoort of rijbewijs aanvragen, kijk voor beschikbare tijden om een afspraak te maken. Op vrijdag 7 april is de balie burgerzaken van 9.00 tot 12.30 alleen open voor aangiftes overlijden en geboorte en voor spoedgevallen. Kijk voor alle andere openingstijden op www.harderwijk.nl.

Wijkspreekuur Stadsdennen

Voor alle bewoners van de wijk Stadsdennen is op dinsdag 4 april het wijkspreekuur van Stadsdennen. Het spreekuur is van 16.00 tot 17.00 uur op het speelveld AM de Jonglaan. Kom langs en laat weten wat u bezig houdt in de wijk en wat er beter kan!

Raadsinformatie

De commissie Ruimte vergadert op donderdag 6 april vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere de reconstructie Havenhoofd en Meerjaren onderhoudsplan gemeentelijke gebouwen. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.

JOGG Café maandag 3 april

Jogg Café is een jaarlijkse netwerkbijeenkomst van JOGG-Harderwijk voor alle betrokken organisaties, partners, supporters en andere geïnteresseerden. 
 
JOGG Café start om 16.30 uur bij Walhalla, Hoge Brug 10
JOGG-regisseur Kasper Doesborgh opent de bijeenkomst gevolgd door 5 challenges. Rond 17.30 uur blikt Wethouder Sport Christianne van der Wal terug op de afgelopen 3 jaar JOGG-Harderwijk en vindt de feestelijke contractondertekening plaats met de (nieuwe) partners voor de komende 3 jaar JOGG-Harderwijk. Na de ondertekening van de contracten is er een gezonde maaltijd. Gastspreker Roel Hermans, onderzoeker leefstijlgedrag, bespreekt de rol van de omgeving op eetgedrag. Vanaf 19.30 uur is er ruimte voor ontmoeten, kletsen en natuurlijk proosten.
 
Voor meer informatie over het JOGG Café kunt u per email contact opnemen met Kasper Doesborgh via [email protected].

NK Veldloop ambtenaren op 5 april

Harderwijk ontvangt 3500 hardlopers en wandelaars
 
Het Nederlands Kampioenschap (NK) Veldloop voor ambtenaren is woensdag 5 april in Harderwijk. Een jaarlijks terugkerend nationaal sportevenement voor en door medewerkers van overheidsinstellingen. De gemeente Harderwijk organiseert in nauwe samenwerking met atletiekvereniging Athlos, deze 30ste editie. 2700 hardlopers en 800 wandelaars van 274 overheidsinstellingen verschijnen aan de start. Deelnemers worden ontvangen op het Bouw & Infra Park. De diverse parcoursen zijn uitgezet door de mooie natuur van het Harderwijkse bos en voeren onder meer langs het uitgestrekte Beekhuizerzand. Wethouder sport, Christianne van der Wal, is trots op het resultaat: “Geweldig dat we op deze manier laten zien dat sport hoog op onze agenda staat en de bezoekers uit andere gemeenten kennis kunnen laten maken met de veelzijdigheid van Harderwijk.”
 
Kampioenschappen staan centraal
Tijdens het Nederlands Kampioenschap veldlopen staan de 6, 9 en 12 kilometer in diverse leeftijdscategorieën voor mannen en vrouwen en de strijd om het algemeen gemeente klassement centraal. Nieuw dit jaar is een wandeling van 6 of 12 km onder leiding van een boswachter of met behulp van een kaart of GPS.

Zeebuurtpark wordt opgeknapt

Spelen, ontmoeten en rust
 
Het Zeebuurtpark ligt aan de oostkant van de wijk Zeebuurt, op korte afstand van de N302. Het is een mooi stukje groen in een groot woongebied. Het park heeft een belangrijke functie als sport- , speel- en ontmoetingsplek. Deze week starten de werkzaamheden aan de Zeebuurtpark. Het resultaat is een park dat weer een duidelijk eigen gezicht krijgt en dat uitnodigt tot verpozen. Het biedt jong en oud gebruiksmogelijkheden en het kan goed beheerd worden.
 
Aandachtspunten bij het gehele ontwerp zijn sociale veiligheid, speelmogelijkheden, toegankelijkheid en beleving. Het park moet herkenbaar worden waarbij zoveel mogelijk groen wordt behouden naast bestaande speelvoorzieningen. Nieuwe groenelementen worden zorgvuldig ingepast. Er wordt een duidelijke hiërarchie in paden aangebracht. Naast het fietspad die de lengterichting van het park accentueert, zijn er rustige wandelpaadjes. De waterberging wordt opgelost in een grote wadi. Hierdoor krijgt het park een glooiend groen tapijt.
 
Voor vragen kunt u contact opnemen met gemeentelijk projectleider Niek Heijboer, tel. 411 911 of email [email protected].

Aanvragen vergunningen

Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure):
14-3-2017 Harderweide: dakkapellen
15-3-2017 Mecklenburglaan 74: wijziging verleende vergunning (oprichten woning)
15-3-2017 Parallelweg 26 -221: woning
20-3-2017 Markt 15: verbouwen horecazaak in strijd regels ro
17-3-2017 Glindweg 16: veranderen woning
16-3-2017 Boerhaavelaan 7: strijdig gebruiken pand voor hondenwasserette
20-3-2017 Lorentzstraat 2a: wijzigen gebruik in strijd regels ro
23-3-2017 Markt 6: vervangen parasols en windschermen in strijd regels ro
21-3-2017 Stephensonstraat: bedrijfspand
21-3-2017 Waterfront: realiseren tijdelijke camping in strijd regels Ro
 
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het Contactformulier Domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333

Verleende vergunningen

Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
20-3-2017 Goede Reede 3: dierenkliniek
20-3-2017 Stakenbergerhout 17: dakkapel voorzijde
20-3-2017 Kievitmeen 131: twee overkappingen in strijd regels ro
20-3-2017 Operadreef 38: vergroten garage
20-3-2017 Vosbergerhout 37: aanbouwen fietsenschuur
20-3-2017 Trompetdreef 6: dakkapel voorzijde
20-3-2017 Trompetdreef 8: dakkapel voorzijde
21-3-2017 Vlierburgweg 4: inrit
22-3-2017 Tonselsedreef 126: dakkapel achterzijde
23-3-2017 Trombonedreef 3: dakkapel voorzijde en achterzijde
24-3-2017 Vondellaan 28: renovatie gevels e.d.
 

Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure

Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Vooraankondiging bestemmingsplan Hierden Bosch–Hessenweg 2

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een nieuw bestemmingsplan voor het perceel Heesenweg 2 wordt voorbereid.
 
Het ontwerpbestemmingsplan zal naar verwachting begin medio mei 2017 gedurende 6 weken ter inzage worden gelegd in de Stadswinkel van het stadhuis. Vanaf dan kan een reactie worden ingediend bij het gemeentebestuur. De terinzagelegging zal op de gebruikelijke wijze worden bekendgemaakt in Het Kontakt en op de gemeentepagina www.harderwijk.nl. Tegen dit voornemen kunt u geen zienswijzen indienen en er wordt over dit voornemen geen advies gevraagd van een onafhankelijke instantie. Informatie: domein Ruimte, mw. C. van den Bedem, tel. 411 911.

Vooraankondiging bestemmingsplan Hierden Dorp – Ruimelsdwarsweg 4

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een nieuw bestemmingsplan voor het perceel Ruimelsdwarsweg 4 wordt voorbereid.
 
Het ontwerpbestemmingsplan zal naar verwachting begin medio mei 2017 gedurende 6 weken ter inzage worden gelegd in de Stadswinkel van het stadhuis. Vanaf dan kan een reactie worden ingediend bij het gemeentebestuur. De terinzagelegging zal op de gebruikelijke wijze worden bekendgemaakt in Het Kontakt en op de gemeentepagina www.harderwijk.nl. Tegen dit voornemen kunt u geen zienswijzen indienen en er wordt over dit voornemen geen advies gevraagd van een onafhankelijke instantie. Informatie: domein Ruimte, mw. C. van den Bedem, tel. 411 911.

Milieumeldingen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding activiteitenbesluit ontvangen:
6-03-2017: Heimensen Beheer BV, Zandlaan 7a, 3843 NA in Harderwijk, voor het uitbreiden van een opslagloods voor opslag van hout en aanverwante artikelen.
 
En de volgende melding op grond van het sloop/asbestbesluit ontvangen:
14-03-2017: Roggelaan 8, 3844 KW in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest uit een schuur.
 
Voor bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften. Een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.

Verdaging beslistermijn

Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.

Verdaging reguliere procedure:
Korhoenlaan 1-53: kappen 5 bomen: 4-5-2017
Zoutkeetstraat 3: aanpassen woning naar huidige maatstaven: 27-5-2017