Gemeente koopt nieuw podium voor 75.000 euro

Harderwijk heeft een nieuw podium nodig. Na de zomer van 2017 is het oude evenementenpodium afgekeurd en sindsdien ‘doet’ Harderwijk het met een tijdelijke constructie.

Door Petronella van het Goor - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten voor de stad een nieuw podium aan te schaffen. Dat kost ruim 75.000 euro.

Maar dan heb je wel een verplaatsbaar podium, wat snel en gemakkelijk door twee man is op te zetten en ook door de gemeente aan andere organisaties kan worden verhuurd.  Daarbij is het volgens het college op den duur een stuk goedkoper dan elke keer een podium te huren. Dat kost tenminste 2000 euro per keer. Het nieuwe podium wordt negen meter breed, zes meter diep en past perfect boven de trappen van het oude stadhuis.

Het nieuwe podium kost de gemeente na aanschaf, nog ruim achtduizend euro per jaar. Aan afschrijving, onderhoud en plaatsingskosten. Door het podium acht keer per jaar voor 825 euro aan andere organisaties te verhuren, denkt de gemeente uit die jaarlijkse kosten te zijn.