Gemeente Harderwijk zoekt beheerder/huurder volkstuin

Het perceel, kadastraal bekend gemeente Harderwijk, sectie F, nummer 2220, ligt aan de Weisteeg en heeft een oppervlakte van ongeveer 1020 m2. 

Het perceel is onderdeel van een groter perceel, dat in gebruik is als volkstuincomplex

De huidige (hoofd)huurder van het volkstuincomplex heeft de huurovereenkomst beëindigd per 1 februari 2023. Hierdoor is deze plek beschikbaar gekomen.

Het stukje volkstuin wordt verhuurd onder de volgende voorwaarden:
  1. De huurder is inwoner van de gemeente Harderwijk.
  2. De huurder is de hoofdhuurder van het volkstuincomplex. Dit houdt in dat hij/zij aanspreekpunt is voor alle overige 7 gebruikers van het volkstuincomplex en treedt op als beheerder. Als een huurder de huur opzegt moet de tuin schoon en ontruimd  worden opgeleverd aan de hoofdhuurder. Ook hekwerken en omheiningen moeten worden verwijderd. De hoofdhuurder ziet hierop toe.
  3. Het gehele perceel grond mag alleen als volkstuin worden gebruikt, het is niet toegestaan om op het perceel gebouwen, getimmerten en/of andere werken te plaatsen.
  4. Hoofdhuurder dient jaarlijks per 1 januari een lijst met namen van de dan op het perceel aanwezige volkstuinhuurders aan de gemeente te verstrekken.De huurprijs bedraagt € 969,- per jaar voor het gehele perceel. Hoofdhuurder verrekent deze met de onderhuurders.
Interesse?
Bent u inwoner van de gemeente Harderwijk en heeft u belangstelling voor de huur van een volkstuin en de bijhorende rol als hoofdhuurder? Dan kunt u zich tot en met woensdag 4 januari 2023 aanmelden door te e-mailen naar [email protected], onder vermelding van ‘Verhuur volkstuin’, ter attentie van Ingrid Smit. Vermeldt in ieder geval  een schriftelijke motivatie en uw contactgegevens in uw mail.
 
Zijn er meerdere belangstellenden, dan zal er worden geloot. De loting wordt verricht door tenminste 2 medewerk(ster)s van de gemeente Harderwijk.