Gemeente Harderwijk ondersteunt kinderen bij kunst- en cultuurcursussen

Op jonge leeftijd kennis maken met de waarde van kunst en cultuur in Harderwijk. Dat is het uitgangspunt van de Cultuurwijzer, onderdeel van het thema De Aantrekkelijke stad in het collegeprogramma.

Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen zich vanaf woensdag 22 februari inschrijven voor het culturele en kunstzinnige vrije tijdsaanbod in Harderwijk via www.cultuurwijzerharderwijk.nl.

“Op dit moment is de deelname aan culturele activiteiten door kinderen minder vanzelfsprekend dan meedoen met sportactiviteiten. Met de Cultuurwijzer krijgen ook de kinderen die niet of nauwelijks in aanraking komen met kunst en cultuur de mogelijkheid om hier ervaringen in op te doen en creativiteit op jonge leeftijd te ontwikkelen”, legt wethouder Gert Jan van Noort uit.

De gemeente heeft al een aantal jaren de Sportwijzer waar kinderen zich kunnen inschrijven voor sportcursussen en ervaring op kunnen doen met verschillende sporten.

“Door de Cultuurwijzer kunnen kinderen nu ook een muziekinstrument spelen, dansen, zingen, toneelspelen of striptekenen. Deze activiteiten zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en bevorderen het sociale contact”, aldus wethouder Van Noort.

Hoe werkt de Cultuurwijzer?
Bij de Cultuurwijzer bestaat een activiteit uit maximaal drie lessen en bij interesse kunnen kinderen een lidmaatschap aangaan bij de aanbieder. Dit zijn verenigingen, culturele organisaties en relatief veel zelfstandige werkende kunstenaars die daarnaast docent zijn in hun kunstvak.


Kinderen kunnen zich samen met hun ouders aanmelden via www.cultuurwijzerharderwijk.nl en inschrijven voor de aangeboden cursussen.


Cultuurkust
Cultuurkust zorgt voor de praktische uitvoering van de Cultuurwijzer voor de gemeente Harderwijk.
Zij richt zich naast het eigen aanbod van kunst- en cultuurcursussen op het samenwerken, verbinden en bemiddelen ten behoeve van cultuurparticipatie voor iedereen.