Gemeente Harderwijk en Morgen College vinden financieringsoplossingen voor nieuwbouw

Nieuwbouw van het Morgen College staat hoog op de agenda. Het heeft een grote meerwaarde voor leerlingen, de school en de gemeente. In combinatie met de renovatie van het Landstede MBO en de Techniek Academie wordt het zo mogelijk om een ononderbroken leerlijn VMBO-MBO te creëren. Dat sluit aan bij het rijksbeleid en de Onderwijsvisie van de gemeente Harderwijk.

Om deze benodigde onderwijsaccommodatie te kunnen financieren, stelt het college van B&W de raad voor om onder andere de grond van de Stichting Landstede aan het Westeinde te kopen

Daarmee krijgt het Morgen College extra geld ter beschikking om de nieuwbouw mee te financieren; dit is ook een voorwaarde van de gemeente voor de koop. Daarnaast voldoet de gemeente hiermee aan haar taak om (bouwrijpe) grond aan een schoolbestuur te bieden voor bouw, zoals is bepaald in de verordening voor onderwijshuisvesting.

Voor iedereen heel belangrijk dat we deze leerlijn succesvol behouden Wethouder Marcel Companjen: “Niet alleen het onderwijs en dus onze leerlingen, maar ook bedrijven, profiteren van een ononderbroken leerlijn voor VMBO-MBO. Onze bedrijven hebben een grote vraag naar meer technisch geschoold personeel. Het is voor iedereen heel belangrijk dat we deze leerlijn succesvol behouden voor Harderwijk en omgeving.”

Mogelijkheid voor gemeente om grond Sypel 2 te kunnen herontwikkelen Daarnaast hebben het Morgen College en de gemeente de intentie om de gemeente het schoolgebouw aan de Sypel te laten overnemen per 1 juli 2024, zodat zij de mogelijkheid heeft om hier te kunnen herontwikkelen in de toekomst.

Bovengenoemde voornemens zullen worden voorgelegd aan de gemeenteraad die hierover besluit op 20 april.