Gemeente Harderwijk bereikt overeenstemming met laatste kioskhouder Strandboulevard

Gemeente Harderwijk heeft nu ook overeenstemming bereikt met de laatste kioskhouder aan de Strandboulevard over de beëindiging van de huurcontracten en de aankoop van de grond en opstallen.

Hiermee heeft de gemeente Harderwijk alle benodigde gronden op vrijwillige basis van de ondernemers kunnen aankopen. 

De gemeente heeft de grond nodig voor de herontwikkeling van het boulevardgebied, als onderdeel van het plan Waterfront. De gemeente is blij dat alle kiosken langs minnelijke weg tijdig zijn verworven en dat het instrument van onteigening niet hoeft worden toegepast. De onteigeningsprocedure zal dan ook worden gestaakt.

Uniek verblijfsgebied

De locaties waar de kiosken zijn gevestigd, maken onderdeel uit van het plan Waterfront. Het verouderde boulevardgebied wordt de komende jaren omgevormd tot een uniek verblijfsgebied aan het water. De verouderde parkeerterreinen verdwijnen en maken plaats voor een nieuwe, gezellige passantenhaven. Aan de haven komen aan weerszijden aantrekkelijke wandelpromenades, waar bezoekers langs bootjes, inkeltjes, cafeetjes en restaurantjes kunnen struinen. Om deze transformatie mogelijk te maken, is het van belang dat de gemeente tijdig kan beschikken over de locaties van de kiosken.