Gemeente en (horeca) ondernemers bereiden zich voor op pinksterweekend in Harderwijk

Oproep: vermijd drukte, volg de looproutes, geen fietsen in de binnenstad van Harderwijk. (Bekijk de video)

Per 1 juni kunnen we in Nederland en dus ook in Harderwijk opnieuw enkele maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus versoepelen. Restaurants en cafés mogen op 1 juni vanaf 12 uur in de middag open.

De horeca in Harderwijk heeft in goede samenwerking met de gemeente plannen hiervoor gemaakt, bijvoorbeeld voor aanpassingen van terrassen. Burgemeester Harm-Jan van Schaik: “We hebben veel waardering voor de horeca-ondernemers en namens de raad en het college wens ik hen veel succes de komende tijd.”

Geen fietsen in binnenstad en volg de looproutes
Met de opening van de horeca, het mooie weer en het pinksterweekend zal het bezoek van toeristen en inwoners aan de binnenstad en boulevard dit weekend toenemen. Om dit in goede banen te leiden heeft de gemeente verschillende maatregelen genomen. Er zijn looproutes aangegeven en er zijn extra tijdelijke fietsenstallingen geplaatst.

Om voldoende ruimte te hebben voor 1,5 meter afstand tot elkaar moeten bezoekers fietsen buiten de binnenstad parkeren en de looproutes en instructies en borden opvolgen. “Er komen zonnige dagen aan. Geniet van de horeca en onze stad, maar wees verstandig en vermijd drukte. Versoepelen van maatregelen kan alleen als het coronavirus onder controle blijft. Daar hebben we zelf invloed op. Houd u aan de regels.” aldus de burgemeester.