Geluksroute; een persoonlijke weg richting meedoen

Inwoners die aan de pilot Geluksroute mee hebben gedaan ontvingen ruim een week geleden het eerste exemplaar van het Geluksroute magazine uit handen van wethouder Gert Jan van Noort. 

Magazine Geluksroute

De route heeft onder begeleiding van ZorgDat, De Geluksacademie en de Universiteit van Twente voor mooie resultaten gezorgd in het leven van een aantal inwoners het afgelopen jaar. Vooral de eenzaamheid is onder de deelnemers afgenomen. Het voornemen is om dit project verder voort te zetten in Harderwijk.
 
In het magazine is alles over de Geluksroute te lezen; van ervaringsverhalen tot aan de achterliggende gedacht en werkwijze. In totaal hebben14 inwoners hun passie gevonden met de Geluksroute. Een aantal inwoners is nog bezig met het doorlopen van de Geluksroute. De Geluksroute heeft onder andere het leven van Jannie ‘een beetje mooier’ gemaakt. “Ik durf wat vaker nee te zeggen en accepteer meer hulp. Ik ruim weer tijd in voor creativiteit. Stap voor stap vind ik mezelf terug, omdat de gemeente mij geluk gunt en geld voor me overheeft. Het werk als vrijwilliger heeft me weer doen opkrabbelen.”
 
Wat is de Geluksroute?
De Geluksroute is een eenmalig welzijnsbudget voor inwoners die door een chronische ziekte of beperking niet zelf uit hun sociaal isolement kunnen komen. Het project is gericht op het vinden van een activiteit of hobby waar zij een passie voor hebben. Wethouder Gert Jan van Noort: “Met de Geluksroute gaan wij op zoek naar wat mensen raakt en gelukkig maakt. Daarna kan die omslag gemaakt worden in het zelfstandig zetten van een nieuwe stap richting de toekomst.”
 
Heeft u vragen of wilt u iemand opgeven voor de Geluksroute?
Neem dan contact op met ZorgDat via [email protected] of bel (0341) 434 656. Het magazine kunt u ook bij ZorgDat opvragen.