Frontman Mad About Mountains geeft solo concert tijdens Sunday Acoustic

Lekker in een intieme zetting genieten van mooie akoestische optredens? Dat is het idee achter Estrado’s Sunday Acoustic.  

Op zondag 25 september trapt  frontman Piet de Pessemier van Mad About Mountains het nieuwe seizoen af met een solo concert.

Onder schuilnaam Mad About Mountains bewandelde de Limburgse singer-songwriter (Krakow, ex-Monza) Piet de Pessemier in 2012 de lijn tussen zeemzoete americana en country.  Het meest uitzonderlijke van Mad About Mountains is toch wel het stemgeluid van Piet. Het heeft iets breekbaars door het zachte geluid en het gevoel wat erin zit, maar tegelijkertijd ook iets heel uniek en liefdevols.
 
Met ‘Harlaz’ (2014), vergrootte hij het expertisegebied van Mad About Mountains. De album werd zeer lovend door de pers in België en Nederland ontvangen. Versterkt door een volledige band, backing vocals, extra gitaren en blazers schommelt dit album tussen woelige indierock en melancholische country, zonder de puurheid en emotie van Mad About Mountains’ titelloze debuut te verliezen. Alsof Neil Young, The Band, My Morning Jacket en Band Of Horses zich broederlijk rond een kampvuur scharen. Het derde album ‘Radio Harlaz’ (release 16 april 2016) is nog meer thuiskomen in de seventies van Crosby, Stills & Nash and Young.
 
Mad About Mountains heeft een uitstekende live reputatie. Je wordt als toeschouwer steeds weer verrast door de pakkende, rustige nummers Mad About Mountains stond in het verleden op tal van Belgische en Nederlandse festivals, waaronder Pukkelpop, Naked Song, Rock Herk en Stille Nacht, en verzorgde supports voor onder andere Israel Nash en J Mascis.
 
Tijdens dit concert keert Piet de Pessemier terug naar de basis waar het voor hem allemaal begon.
 
De toegang bedraagt € 6,00 voorverkoop, € 8,00 aan de deur. Kaarten zijn te reserveren via www.estrado.nl.
 
Zondag 25 september 
Aanvang concert: 15.00 uur
VVK € 6,00 en aan de zaal € 8,00