Flevonice bestaat 10 jaar!

De langste kunstijsbaan van de wereld, Flevonice in Biddinghuizen, bestaat in december 10 jaar. Vrijdagmiddag 1 december mocht Ton van Amerongen (wethouder gemeente Dronten) samen met Maarten van der Ven (directeur Flevonice) de pre- opening van het winterseizoen verzorgen. Vanaf zaterdag 2 december is de ijsbaan geopend voor het publiek. 

Flevonice opent zaterdag 2 december weer haar 3 kilometer lange ijsbaan

De baan is tot en met zondag 4 maart 2018 dagelijks toegankelijk van 9.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 9.00 uur tot 19.00 uur.
Aan de jeugdige schaatstalenten is ook gedacht, voor hen is er het IceFunpark4kids met een grote speeltuin met een krabbelijsbaan (400m²), grote glijbaan, speeltoestellen en trampolines. Daarnaast worden er schaatslessen gegeven om de schaatstechniek aan te leren of te verbeteren.

Naast de fameuze schaatstoertochten, wordt onder auspiciën van de NTB (Nederlandse Triathlonbond) op zondag 14 januari een spectaculaire wintertriathlon georganiseerd op het terrein van Flevonice.

Nog nooit eerder was er een wintertriathlon met een schaatsparcours op kunstijs door het landschap van Flevoland. En met de loop- en ATB-route samen, wordt deze wedstrijd een prachtige ervaring voor iedere deelnemer. Er is een afstand voor ieder niveau. Ook voor kids, teams en G-sporters.

Extreme sportievelingen kunnen ook op 6 januari hun hart ophalen tijdens ‘Ice Survived’. De eerste obstacle run van het jaar die, gezien het seizoen, extra zwaar en koud is.

Flevonice werd na bijna een jaar bouwen in 2007 in gebruik genomen. 

Dit unieke project werd op 15 december 2007, na bijna een jaar bouwen in gebruik genomen door de ambassadeurs van het eerste uur Rintje Ritsma en Jan-Maarten Heideman. Inmiddels is de baan populair bij vele schaatsers uit heel Nederland. Vaste bezoekers roemen de locatie om de combinatie van buiten schaatsen op een lange baan van echt ijs. Flevonice faciliteert de sportieve recreanten, het bedrijfsleven alsmede serieuze porters in de zomer en winter met een breed activiteitenaanbod, evenemententerrein en horeca faciliteiten.  


IJsbaan Flevonice