Film van Evert Blijsie over het Repair Café Harderwijk

Afgelopen maart bestond het Repair Café Harderwijk 5 jaar. Naar aanleiding van dit eerste lustrum heeft Evert Blijsie een film gemaakt over het Repair Café. De samenwerking tussen het Repair Café Harderwijk en Blijsie Audiovisueel is het gevolg van een match georganiseerd door de ‘Harderwijkse Uitdaging’.

De film geeft een goed beeld van wat de achtergrond van het Repair Café is: duurzaamheid bevorderen door zuinig te zijn op onze grondstoffen en het verkleinen de afvalberg. Dus i.p.v. spullen die kapot zijn meteen weg te gooien, eerst eens kijken of reparatie nog mogelijk is.

Gefilmd is hoe dat binnen het Repair Café in zijn werk gaat en hoe geprobeerd wordt al die verschillende spullen waar mensen mee komen, een tweede leven te geven.

Daarnaast laat de film ook mooi zien dat samen repareren niet alleen nuttig is, maar ook leuk, gezellig en leerzaam voor zowel de klanten als de vrijwilligers! De reparaties worden altijd door een deskundige vrijwilliger uitgevoerd, samen met de klant. Deze zien hoe de reparatie wordt uitgevoerd en ook wordt er regelmatig advies gegeven over het onderhoud van het betreffende apparaat. De vrijwilligers ondersteunen elkaar ook onderling: als de een er niet uitkomt, wordt er raad gevraagd bij de andere vrijwilligers.
De film geeft ook een mooi beeld van de vrijwilligers die in het Repair Café actief zijn: wat zijn dat voor mensen, wat is hun achtergrond, wat beweegt hun.
 
De film heeft Evert Blijsie opgenomen tijdens een van de vaste reparatie-sessies op de eerste vrijdag van de maand in Kringloopwarenhuis Het Goed en tijdens de feestelijke lustrumbijeenkomst eind maart in de Rietmeen.  
 
De film is te zien op HK13 of te downloaden via de link op de website van het Repair Café (www.repaircaféharderwijk.nl)