Feestweek 30 jaar Visnet Harderwijk

Het Visnet viert feest! Want als kerk bestaan zij 30 jaar in de wijk Frankrijk. 
Elke middag en avond van 4 tot en met 11 september valt er wat te beleven en voor elke doelgroep is er wel wat.
Bekijk hier alle activiteiten van deze feestweek. 

Het zou leuk zijn om u bij een of meer activiteiten in en rondom het Visnet te zien en het visnet nodigt u hierbij van harte uit!


Ook benieuwd hoe het gebied er 30 jaar geleden uitzag en de bouw van een aantal markante punten in de wijk er toen bij stond? In het Visnet is een doorlopende expositie met foto's ook uit die tijd. Kom gerust langs om eens te kijken hoe het ook al weer was.

Alle activiteiten zijn gratis, wel staat er een potje voor de onkosten die gemaakt worden.. Wat er over is, gaat naar de sponsorkinderen die het visnet met elkaar heeft. 

Voor een aantal activiteiten dient u zich op te geven ivm de inkoop van de materialen en/of eten. Opgeven kan via: [email protected].
Opgeven is nodig voor: 
  • De Crea avond op maandag avond;
  • Het woensdag middag programma voor kinderen;
  • De ouderen middag op dinsdag. 
 

Zondag 4 september

Kerkdienst
Om 9.30 is er een kerkdienst, waarin alle predikanten die in deze wijk gestaan hebben of nu nog staan een bijdrage leveren: Ds. W. Verboom, Ds. H.F. Klok, Ds. D. Meijvogel en Ds. J. Telgenhof. Het thema is: het Visnet
 

Maandag 5 september

Crea avond 19:30-21:30 uur
Altijd al meer willen weten hoe een mooi schilderij te maken? Dan is deze avond daarvoor geschikt. Onder deskundige begeleiding wordt er uitleg gegeven over de techniek en gaan we dat ook meteen toepassen. In verband met  de inkoop van schilderdoek en verf graag wel even van tevoren  opgeven.
 

Dinsdag 6 september 

Ouderenmiddag 14:30-16:00 uur
Speciaal voor de ouderen van onze wijk is er een gezellige middag in het Visnet. Deze wordt verzorgd door de diaconie en het is vooral de bedoeling om elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer en we sluiten af met een bingo. Geeft u zich even met de strook elders in de brochure even op? Is het voor u lastig om naar het Visnet te komen? Geen probleem. Als u het met de antwoordstrook kenbaar maakt, dan wordt u opgehaald.
 
Mannenavond 20:00-22:00 uur
Mannen ontmoeten mannen tijdens een gezellige en sportieve avond in en rondom het Visnet.
Tijdens de avond worden teams aan het denken en werken gezet, om zo aan het einde van de avond, tijdens een vuurtje, een drankje en een hapje te horen wie zich het “30jaarVisnetteam” mag noemen.
Zorg dat je er deze avond bij bent en neem je maat, collega  of buurman mee. 

Woensdag 7 september

Haak inn morgen 10:00 – 12:00 uur
Vanmorgen komen we in het Visnet bij elkaar om te haken. Iedereen is welkom, het is niet nodig dat je al kunt haken. Haken leer je heel snel, want er zijn eigenlijk maar drie basissteken die je nodig hebt: een losse, een vaste en een stokje. Hierop zijn vele variaties mogelijk, dat maakt het haken tot een heerlijk ontspannende creatieve hobby. En samen haken, lachen, kletsen en koffie drinken is nog gezellig ook. Dus ik zou zeggen: probeer het eens, neem je handwerkje mee (wat je nog steeds niet hebt afgemaakt) en vraag om hulp. Wij willen je graag helpen.
Is het werkje nog niet af? Geen probleem, 7 oktober, 4 november, 2 december gaan we weer verder! 
 
Middag voor de basisschool jongeren 15:00-17:00
 “Simon en Zo kindertheater”
Vanmiddag een bijzondere voorstelling in het Visnet: SIMON EN ZO. 
Dit wordt gespeeld door Harrie en Fredie Nijhof.
Met hun kindertheater reizen ze al jaren door binnen- en buitenland om voorstellingen te geven. Ze werkten mee aan diverse televisieprogramma's, schreven daarvoor scenario's en speelden als acteurs uiteenlopende rollen.
Tijdens de voorstellingen vertellen ze verhalen.
En wie wel eens een voorstelling heeft meegemaakt, weet dat dit vertellen niet alleen met woorden gebeurt. Er komt van alles bij. De verhalen worden speels en verbeeldingsvol gebracht.
Maar niet alleen door Harrie en Fredie. Ook de kinderen doen mee.
De voorstellingen van Simon en Zo zijn gemaakt om kinderen op verschillende  manieren bij het verhaal te betrekken. Ze zingen, ze bewegen, ze dansen. Sommige kinderen spelen ook mee.Zoals kinderen thuis spelen, zo wordt er ook in de voorstelling  gespeeld. Binnen het verhaal spelen ze hun eigen ideeën uit. En dat vinden ze heerlijk, want kinderen spelen graag. Ze moeten spelen. Zo verkennen ze zichzelf en onderzoeken ze de wereld om zich heen.

Simon en Zo wil de kinderen de wereld van God spelenderwijs laten ontdekken. Samen zoeken naar de betekenis van de prachtige verhalen.
De voorstellingen van SIMON EN ZO zijn hele gebeurtenissen. Veel muziek, veel plezier, veel improvisatie, actie en spanning, in een prachtig decor met mooie lichteffecten.
En na dit alles: met elkaar lekker een patatje eten, dus als de kinderen thuiskomen, hebben ze al gegeten!
 
Woensdagavond: Sing in programma met Marcel Zimmer 20:00-21:30 uur
Vanavond in het Visnet een optreden van Marcel Zimmer met band.  Bekend van vele mooie liederen, stelt Marcel zich hier voor, zodat u weet wat u deze avond mag verwachten: "Ik ben op 17 december 1967 geboren in Swalmen (Limburg). Mijn vader was Oostenrijker en daarom draag ik de achternaam Zimmer. Als 2-jarig ventje “drumde” ik al graag op de potten en pannen van m’n moeder en later kroop ik elke middag uit school meteen achter de piano of pakte de gitaar.
 
Na de middelbare school heb ik 6 jaar gestudeerd aan het Conservatorium in Zwolle. Al tijdens mijn studie werd duidelijk, en dat was ook mijn grootste verlangen, dat God mijn talenten wilde gebruiken om mensen mee te nemen in aanbidding, niet alleen door het musiceren maar ook door het schrijven van liederen (o.a. 'Onze Vader', 'Aan Uw voeten', 'Til mij op' en 'Heer, U bent altijd bij mij').
Inmiddels ben ik al  zo'n 25 jaar werkzaam als freelance musicus en hebben we onze werkzaamheden gebundeld in het bedrijf Celmar Music. De laatste 10 jaar verzorgen wij regelmatig in kerken en gemeenten in het land concerten en optredens voor volwassenen, jongeren en kinderen. Geweldig om samen met jong en oud onze liefde naar God te kunnen uiten met muziek en zang."

Donderdag 8 septebmer

Alleengaanden middag 15:00-17:00 uur
Sinds een aantal jaren hebben we op vrijdagavond een moment met elkaar in het Visnet. Die is speciaal bedoeld voor alleengaanden. Leeftijd of achtergrond maakt daarbij niet uit.
Op zo’n avond beginnen we met een lied en gebed, daarna een activiteit. Wij komen de 1ste en de 3de vrijdag van de maand bij elkaar in het Visnet, vaak in de kelder of de consistorie.
Bij mooi weer wordt er ook nog wel eens een zaterdag ingelast om te fietsen omdat de avonden vaak al vroeg donker beginnen te worden.
Deze week hebben we op donderdagmiddag ook een bijeenkomst. Deze is voor alle wijkbewoners die alleengaand zijn. Laat een ieder zich welkom voelen, u bent meer dan  van harte welkom.
 
Voor de vrouwen: Eva avond 20:00-22:00 uur
Vanavond leggen wij de roze loper uit voor jou! Ben jij boven de 18 en houd je van films kijken dan mag je deze avond niet missen! We beginnen de avond met koffie en thee, vervolgens een ontroerende film. Uiteraard is er de mogelijkheid om lekker na te praten over de film onder het genot van een hapje en drankje. Kortom alle ingrediënten om je vriendinnen op te trommelen voor deze avond! 
 

Vrijdagavond 9 september

Game-night 20:00-23:00 uur
Speciaal voor de jongeren van 12-21 jaar, een game-night in de kelder van het Visnet. Lasergamen, klimtorens en een speciale editie van Pokemon Go. En afsluiten met het roosteren van marshmallows. En vooral veel plezier met elkaar. Neem je vrienden mee en laat je kunsten zien of kom kijken hoe een ander dat doet! Uiteraard is dat voor jongens én meisjes. 

Zaterdag 10 september

Een middag bewegen 15:00-17:00 uur
Vandaag een activiteit voor Frankrijkers en Hierdenaren, Het Visnet is er immers omdat Hierden zo geweldig de schouders eronder heeft gezet, om het 30 jaar geleden in deze wijk van de grond te krijgen. En vandaag samen sportief en met goede zin!
Volop keuze want we gaan 5-10-15 kilometer:
•             Wandelen
•             Steppen
•             hardlopen
•             Fietsen
•             Skeeleren.
We starten vanaf het Visnet. Daar komen we ook weer bij elkaar
Vanaf 15.00 kan er worden ingeschreven en de start is om 15.30 uur. Er staat een bus voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst is natuurlijk voor Compassion.
Bij de finish is het tijd voor een feestje en doen wij er alles aan om het gezellig te maken. Hapjes en drankjes staan daar klaar.
 

Zondag 11 september

Open lucht dienst 10:30-12:30
Vandaag is er om half elf  een openluchtdienst op het schoolplein van basisschool De Bron. Neem je eigen stoeltje mee en geniet van het zingen onder leiding van  de Visnetband en de toespraak van Ds. Jouke Telgenhof. Het thema is: God ontmoet jou!
Na de dienst is er in het Visnet een High Coffee, waarvoor u van harte wordt uitgenodigd. Er is van alles gebakken en gekookt en onder het genot van een kopje koffie of een glaasje fris hopen we elkaar weer een beetje beter te leren kennen.  Ook, of juist wel, voor u, als u geen trouwe kerkganger bent, een mooie gelegeheid om eens te horen wat geloven betekent.


Expositie

De wijk Frankrijk bestaat ook zo’n 30 jaar. Ooit was het een landbouwgebied met hier en daar een boerderij. Maar hoe zag het er ook al weer uit?
Speciaal voor de gelegenheid is er in de feestweek een tentoonstelling met daarin een overzicht van wat er allemaal in de afgelopen 30 jaar gebouwd en veranderd is. Vanaf dinsdag, 6 september  is het Visnet, dagelijk van 10 tot 12 uur open. Maar ook tijdens de activiteiten kunt u natuurlijk rondkijken wat er allemaal te zien is.