​Feesten op het water van Harderwijk voor het goede doel

Zaterdag 16 mei is het alweer tijd voor de derde editie van het ReddingsFest! Het ReddingsFest is een minifestival op het water. Je feest samen met 300 anderen op de boot met livemuziek, DJ’s, cocktails en nog zo veel meer! En nog beter: de opbrengst van ReddingsFest gaat naar het goede doel: ‘Durf te Dromen’. 

Wees er snel bij want er zijn nog maar 100 kaarten beschikbaar!

ReddingsFest – The Spaceship edition
Partyplace in Space! Ieder jaar organiseert de Tafelronde Harderwijk leuke en ludieke acties om geld op te halen voor het goede doel. Voor het derde jaar organiseren zij het ReddingsFest. Dit jaar staat het ReddingsFest volledig in het teken van ruimtereizen met een reis door muziekstijlen van de jaren 90’s en 00’s. De Salonboot Jacqueline ligt in de haven van Harderwijk en vertrekt om 20:30 uur en vaart over het Woldwijd tot 00:30 uur.

ReddingsFest Harderwijk

Nog 100 kaarten beschikbaar
Het ReddingsFest is een thema feest met dit jaar het thema: Spaceship Edition. Je hoeft niet verkleed, maar natuurlijk is dat wel leuk. Je kan bijvoorbeeld verkleed gaan als astronaut, aliën-, of zelf iets maken met aluminiumfolie! Ga je mee aan boord? Bestel hier dan hier je kaarten voor het ReddingsFest! Ook worden er nog sponsoren gezocht voor het ReddingsFest! Stuur voor meer informatie een mail naar info@reddingsfest.nl.

Opbrengst ReddingsFest gaat naar Durf te Dromen
De opbrengst van ReddingsFest gaat naar de stichting Durf te Dromen. Deze stichting hebben de mannen van de Tafelronde Harderwijk zelf in het leven geroepen. “We hebben al eerder acties georganiseerd voor het goede doel. Zo hebben we geld opgehaald tijdens de SantaFunRun of hebben we kerstcadeaus ingezameld die door de plaatselijke Voedselbank onder hun deelnemers zijn uitgedeeld. Na deze acties kwamen we met het idee om een eigen stichting Durf te Dromen in het leven te roepen om zo meer zicht te behouden over de besteding van de ingezamelde gelden. Het geld wat wordt opgehaald met onze acties komt ten goede aan de stichting", aldus Erik Kuper, lid Tafelronde Harderwijk.

Stuur zelf je droom in
Iedereen kan via de website een wens insturen voor zichzelf of voor een ander.

Met het geld wat wordt verzameld door onder andere het ReddingsFest en door het inzetten van het eigen netwerk van de heren van de Tafelronde Harderwijk, kunnen er gelukkig veel wensen in vervulling gaan.

"Zo hebben we kinderbedjes verzorgd voor gezinnen die dit niet zelf konden betalen, een bekende DJ op een bruiloft kunnen laten draaien, minderbedeelde gezinnen een kerstpakket kunnen geven en hebben we door het gebruik van ons eigen netwerk een autovervoer kunnen regelen voor iemand die als laatste wens had om nog met zijn gezin naar Disneyland Parijs te gaan. Ook geven we elke maand een vaste gift weg van 197 euro aan mensen die hun wens kenbaar maken, zoals sponsoring van verenigingen,” aldus Kuper.

Tafelronde Harderwijk
ReddingsFest en Durf te Dromen zijn initiatieven van de Tafelronde 197 Harderwijk. Tafelronde Harderwijk is een vereniging van mannen tussen de 25 en 40 jaar. “We zijn geen netwerkclub”, volgens Rick van de Kamp, lid van de Tafelronde Harderwijk. “We zijn wel allemaal mensen die een bijdrage leveren. Het is fijn om het met gelijkgestemden over verschillende onderwerpen te praten.” De mannen willen zelf iets terug geven aan de maatschappij. “Door de projecten waar we ons mee bezig houden krijg je het besef dat je het zelf eigenlijk best goed hebt en dat mensen die letterlijk een blok verderop wonen het veel slechter kunnen hebben.”