Feestelijke Koningsspelen op vrijdag 21 april met thema FEEST

Op vrijdag 21 april vieren meer dan 1900 leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van 17 basisscholen de Koningsspelen.

Meer dan 1900 basisschoolleerlingen doen mee aan diverse sportactiviteiten.

De spelen vinden voor de vijfde keer plaats in Harderwijk op de sportboulevard aan de Parkweg. Tijdens de Koningsspelen staat samenspel en samen spelen, beleving, plezier, grenzen verleggen, sportiviteit en gezondheid centraal.  
 

 
Het programma start met een zelf in te vullen programma op de basisscholen, bijvoorbeeld met een Koningsontbijt. Het middagprogramma is van 13.00 tot 15.00 uur waaraan vooraf een gezonde lunch wordt verzorgd door JOGG-Harderwijk (Jongeren Op Gezond Gewicht). Op deze sportdag maken kinderen kennis met verschillende sporten, zoals handbal, rugby, atletiek, korfbal, schermen en basketbal. Het thema van dit jaar is 'FEEST'.  

Spandoekenwedstrijd

Vooraf aan de Koningsspelen hebben leerlingen per groep een spandoek gemaakt. Deze worden op de dag zelf op de hekken om het terrein gehangen. Het speciaal onderwijs De Lelie doet voor de eerste keer mee met de wedstrijd. Ongeveer 65 kinderen van deze school zetten zich in om de mooiste spandoeken te maken. Zij doen in de ochtend mee aan de sport- en spelactiviteiten in de Sporthal. De groep met het mooiste spandoek ontvangt na afloop van de sport- en spelactiviteiten uit handen van wethouder Christianne van der Wal een prijs; een klassenuitje of een gaaf spel voor op het schoolplein. 
 
Sportief Oranjefeest Met het organiseren van de Koningsspelen worden kinderen ervan bewust gemaakt hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Vooral de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen zijn daarbij belangrijk. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied en worden jaarlijks door gemeenten georganiseerd. 
 
Samenwerkende organisaties De Koningsspelen zijn georganiseerd door de gemeente en worden mede mogelijk gemaakt door de medewerking en ondersteuning van Sportcentrum Iedema, Landstede Harderwijk, Sportcomplex de Sypel, Sportcafé de Sypel, JOGG-Harderwijk, ZorgDat, Skippy-Rent, Rode Kruis Harderwijk, Estrado en Eurosound Music.

Mede dankzij de leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Harderwijk van Het RSG Slingerbos | Levant, het Morgen College en Christelijk College Nassau Veluwe, verwachten wij dat deze sportdag een succes wordt. Andere deelnemende partijen zijn: Rabobank, Elgersma, Dolfinarium, Cultuurkust, Gert van Lunteren Assurantie, IMPC business, Univé, Textline, AZC vrijwilligers van aan de slag, Sam's Gym, Marijke Littel, waarvoor ook bedankt.

Lees hieronder meer artikelen over de Koningsspelen

Overhandiging eerste pakket spandoekenwedstrijd Koningsspelen
Landelijke kick-off Koningsspelen 2017 in Harderwijk door Richard Krajicek