Feestelijke afsluiting project Democratiefabriek van de basisscholen in Harderwijk (filmpje)

Op vrijdag 28 oktober sloot wethouder Pieter Teeninga samen met de leerlingen van de basisschool de Triangel in Harderwijk dit project af. 

De hele maand oktober, Maand van Burgerschap, stond in het teken van democratie.


Kinderen van diverse basisscholen in Harderwijk gingen in de fabriek op zoek naar de betekenis van democratie en wat er kan gebeuren als er geen democratie zou zijn. Door deze tentoonstelling gingen de kinderen in discussie en ontdekten zij elkaars mening. Spelenderwijs kwamen zij er achter dat deze tentoonstelling eigenlijk over hen zelf gaat, over eigen normen, houding en gedrag. En leerden zij wat democratie en burgerschap is in samenwerking met elkaar. 
 
Harderwijk zijn wij samen Onder het motto ‘Harderwijk zijn wij samen’ werkt de gemeente met haar inwoners samen aan het bevorderen van de gemeenschapszin in Harderwijk. Voor de Harderwijker samenleving is het van belang dat zoveel mogelijk inwoners deelnemen aan het maatschappelijk leven.

In de afgelopen jaren hebben wij de Maand van Burgerschap georganiseerd door onder andere stadsgesprekken met elkaar te voeren en burgerschap meer handen en voeten te geven.