Expositie van Eva de Kievit in Kunstcentrum Catharinakapel van 11 mei t/m 6 juli

Eva de Kievit (1983, Haarlem) heeft elf jaar langEva de Kievit (1983, Haarlem) heeft elf jaar lang afrondend gestudeerd aan de Reinwardt Academie, de Academie Minerva Groningen, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en de Koninklijke Academie Beeldende Kunst te Den Haag.  In 2005 had zij haar eerste solotentoonstelling in Groningen. 

Thema’s die een belangrijke rol spelen in het werk van Eva zijn natuur en architectuur. Meestal is zij op zoek naar een balans tussen beiden, de organische vormen tegenover de strakke en zakelijke lijnen en vlakken.

Veelal is het een verzameling fragmenten en brokstukken. In eerste instantie lijkt het een ruimte maar bij nadere beschouwing bestaat het uit meerdere ruimtes. De ene ruimte verdwijnt in de ander, duikt op en vloeit  samen met de omgeving. Door het over elkaar plaatsen van verschillende beelden en lijnen gaat het in het werk ook om beweging. Je kunt je optisch van de ene naar de andere ruimte verplaatsen. Dit gaat gepaard met optische illusie en transparantie, aspecten die Eva de laatste jaren heeft onderzocht. Daardoor zie je voornamelijk gebouwen in aanbouw of afbraak terug in haar  werk. Enerzijds heeft dit te maken met het lijnenspel, anderzijds met de transparantie. Daarnaast heeft het ook te maken met het moment van verandering. Hier kruisen meerdere tijdsperiode elkaar: heden, verleden en toekomst.

Te bezichtigen vanaf 11 mei t/m 6 juli
Voor de openingstijden zie de website www. catharinakapel.nl
Kunstcentrum Catharinakapel