Evert van de Veen geeft orgelconcert in de Grote Kerk in Harderwijk

Op donderdagavond 21 september om 20.00 uur geeft Evert van de Veen weer een orgelconcert in de Grote Kerk van Harderwijk.

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen

Al op jonge leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen. Na lessen te hebben gevolgd bij zijn oom Evert van de Kamp en bij organist John Propitius, volgde een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Aan het conservatorium studeerde hij het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen. Na  zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen.
 
De in Voorthuizen woonachtige organist geeft jaarlijks vele concerten in Nederland. Om de concertprogramma’s die hij ten gehore brengt zo afwisselend mogelijk te houden en om de kwaliteit van zijn spel te verbeteren studeert Evert steeds weer op nieuwe composities. In februari 2020 vierde hij zijn 40 jarig organisten jubileum in de Gereformeerde kerk met een jubileumavond die door 750 mensen werd bezocht. Hij gaf concerten in Duitsland, Oostenrijk België, Engeland,  Hongarije en Australië.
 
Evert van de Veen is een veel gevraagd koorbegeleider. Evert is ook kerkorganist (“het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de Gereformeerde kerk van Voorthuizen en de Hervormde kerk (PKN) te Putten. Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent. Op dit moment geeft  hij leiding aan koren te  Ederveen, Putten, Lunteren en Zwartebroek.

Tevens werkte hij mee aan radio en t.v. uitzendingen. In samenwerking met de Evangelisatie gastencommissie van de Gereformeerde kerk in Garderen organiseert hij al jarenlang de muzikale invulling van de jaarlijkse zomerzangavonden. Ook werkt hij jaarlijks op vrijwillige basis mee aan de Johannes de Heer zangavond en de mannenzangavond in de Gereformeerde kerk te Voorthuizen.

Er zijn een aantal solo-orgel CD’s van hem verschenen waarop  hij te beluisteren is op orgels van Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.
Tevens zijn er verschillende  bundels met koraalbewerkingen voor orgel van zijn hand verschenen.
 
Het concert in Harderwijk begint met een werk van de componist zelf een fantasie over psalm 32. Na een concerto en een koraalvoorspel van Bach zal Evert een eigen koraalvoorspel van psalm 139 verzorgen naar Max Reger. Vervolgt wordt met Gordon Young, Kees van Eersel en Alexandre Piére Boëly. Waarna afgesloten met een fantasie van psalm 149. Een concert om even voor vrij te maken.
 
Locatie Grote Kerk Kerkplein 2 te Harderwijk
Aanvang concert donderdag 14 september 20.00
Kerk open 19.30 en vrij parkeren op het kerkplein naast de kerk
 
Het volledige programma kunt u ook vinder op de website van het orgel.
http://harderwijk-orgel.nl/