Ermelose organist bespeelt Harderwijker orgel

Op donderdag 15 juli speelt Erik-Jan van der Hel het tweede concert in de zomerserie op het Harderwijker Bätz-orgel. Hij doet dat met een programma, waarin hij eigen werken afwisselt met die van andere componisten. 

Het gaat dan bv over onder orgelliefhebbers bekende mensen als Sweelinck en Buxtehude, maar ook over bv Joseph Boutmy, afkomstig uit een Vlaamse muzikale familie

Uit eigen werk speelt vd Hel een aantal psalmbewerkingen en een koraalpartita (variaties) over het oude koraal “Wenn wir in höchsten Nöten sein”. Het programma wordt afgesloten met de feestelijke Preludium en Fuga in C.

Erik-Jan van der Hel werd in Ermelo geboren. Na orgellessen bij Peter van Dijk studeerde hij orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan het Sweelinckconservatorium in Amsterdam bij o.a. Jacques van Oortmerssen. Na afsluiting van zijn studie bij Maurice Pirenne in Utrecht was en is hij werkzaam als kerkmusicus in Ermelo. Regelmatig geeft hij concerten in binnen- en buitenland. Enige jaren geleden baarde hij opzien met zijn 'Reil Orgelboek', een aantal composities in oude stijl.
 
Het concert begint om 20.15 uur. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein.
De toegangsprijs bedraagt € 8,-
Een programmaboekje met toelichting is verkrijgbaar
Voor verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl