Erik Neimeijer brengt ode aan Willy Nelson

Ruwe bolster, blanke pit. Zanger, gitarist, pianist en kunstenaar Erik Neimeijer brengt vrijdagavond 7 april in Centrum de Zin een ode aan Willie Nelson.

De nu 89-jarige country zanger Willy Nelson wordt algemeen gezien als één van de beste Amerikaanse songwriters

Zijn liedjes werden dan ook door tal van (grote) artiesten uitgevoerd. Denk aan ‘Always on my mind’, vertolkt door onder andere  Elvis Presley en de Pet Shop Boys, ‘Crazy’ door Patsy Cline, ‘On the Road Again’ en natuurlijk ‘To All The Girls I’ve Loved Before’, dat vooral bekend werd toen Nelson dat samen zong met Julio Iglesias.

Erik Niemeijer brengt in Harderwijk een sfeervol gearrangeerd programma, daarbij begeleid door zijn vrouw, bassist en zangeres Maartje de Vries. Over dat programma zegt hij: „Ik kan er vaak niet bij hoe een liedjesschrijver zo’n mooi nummer kan verzinnen. Dat is mijn uitgangspunt. Het leven van Willie Nelson intrigeert mij reeds vele jaren, dus input genoeg.”

Niemeijer kennen velen ook als de gitarist en zanger van de bekende boerenrockband Bökkers. Met de gelegenheidsformatie Lorrainville won hij in 2013 een Edison. Hij speelde daarvoor ook in Cool Genius, Soundsurfer en The Backcorner Boogie Band. Corona stak een spaak in het wiel van de in 2020 geplande afscheidstournee van Bökkers. Neimeijer stopte met de boerenrockers om zich te richten op een solocarrière in de muziek.

De muzikant is trouwens ook actief als schilder, waarbij hij zich laat inspireren door het veelkleurige werk en de stijl van de CoBrA-groep. Neimeijer ’s werk is regelmatig te zien op tentoonstellingen. Vorig jaar opende hij zijn eigen galerie in Nijverdal.

Het optreden van Erik Neimeijer in Centrum de Zin (Stationslaan 28) begint vrijdagavond 7 april om 20.15 uur. Zaal open: 19.30 uur. De entree bedraagt 9 euro in de voorverkoop via de website www.centrumdezin.nl en aan de zaal 10 euro.

Erik Neimeijer