Elf basisscholen in Harderwijk zijn voorzien van LED verlichting

In de zomervakantie van 2018 zijn elf christelijke basisscholen van stichting VCO Harderwijk-Hierden door Saled voorzien van LED verlichting. Deze aanpassing zorgt voor een totale besparing van 352.155 kilowattuur per jaar.

Om dit getal wat beter te kunnen voorstellen: deze besparing staat gelijk aan het verbruik van 84 huishoudens van vier personen per jaar! Uiteraard zorgt dit voor een fikse besparing op de energierekening van deze elf scholen. Daarmee is de duurzame investering met iets meer dan drie jaar is natuurlijk snel terugverdiend.

Fikse besparingen én prettiger werken
Financieel directeur Willem Waterweg van stichting VCO Harderwijk-Hierden is zeer content met de nieuwe LED verlichting. Nadat een proef was uitgevoerd op basisschool ‘CBS De Brug’ in Harderwijk, werden direct de voordelen van LED verlichting duidelijk ten opzichte van de conventionele verlichting. De verlichting geeft minder ‘flikkering’, waardoor de kinderen ook merkbaar rustiger zijn geworden. Daarnaast is het ook veel prettiger werken voor de leraren en de andere personeelsleden op de scholen. Ook is de besparing op de energierekening een groot voordeel. ‘’Dankzij deze grote besparing, kunnen we nu bijvoorbeeld een extra leraar aannemen of extra lesmateriaal voor de kinderen aanschaffen.’’
 
Enkel voordelen met LED verlichting

De nieuwe LED verlichting op deze elf scholen zorgt voor minder CO2-uitstoot, een hoge kilowattuur besparing, een fijnere werk- en leeromgeving, een hoge kostenbesparing en een bijdrage aan een duurzamere gemeente Harderwijk.