Eindelijk marktkraam bij winkelcentrum Drielanden

Er komt begin 2018 een kraam buiten, bij winkelcentrum Drielanden. Of het de zo vaak gewenste viskraam wordt, is niet duidelijk. Bij de gemeente Harderwijk ligt een lijstje, met zo’n vijftig handelaren die er graag willen staan. De eerst aangemelde, wordt als eerste gevraagd, laat het college van burgemeester en wethouders weten.

Dus als zich eerst kaasboeren en notenverkopers hebben gemeld, zal men de komende winter misschien nog geen haring kunnen happen.  

Ambulante handel bij het winkelcentrum is al lang een wens van de inwoners van Drielanden. Nu moeten ze voor een visje of vers gebrand nootje de stad in, terwijl ze voor de rest prima in het winkelcentrum kunnen slagen. Het CDA en Gemeentebelang kwamen vorig jaar met een motie voor ambulante handel in Drielanden, maar trokken die weer in toen wethouder Van der Wal uitlegde dat er met de winkeliers is afgesproken tot 1 januari 2018 geen ambulante handel toe te staan.

Een maand voor het verstrijken van die afspraak, komt de gemeente Harderwijk met een persbericht over een aanvulling op de detailhandelvisie.

Het college wil op basis van een proef ambulante handel toestaan op het plein bij winkelcentrum Drielanden. Om tegemoet te komen aan de wensen van de inwoners. De viskraam wordt in dat persbericht als voorbeeld genoemd, of die er echt komt, blijft nog even onduidelijk.