Eikenprocessierupsen

De eikenprocessierups zorgt elk jaar voor overlast. De haren van deze rups zorgen voor huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk! Vanaf de eerste week van juni laat de gemeente de nesten van de rupsen verwijderen.

Aannemersbedrijf Loohorst zuigt de nesten op met een grote stofzuiger en vangt ze op in speciale zakken

De verwijderde rupsrestanten worden daarna verbrand zodat de brandharen niet meer schadelijk kunnen zijn. Op gemeentegrond laat de gemeente zoveel mogelijk nesten weghalen zodat de overlast beperkt blijft. Ziet u een nest in een boom die op gemeentegrond staat? U kunt dit melden via Snel herstel.
 
Heeft u last van de eikenprocessierups in uw tuin? Bij een tuincentrum zijn middelen beschikbaar voor het bestrijden van de rups. Het beste is natuurlijk als de natuur zelf zijn best doet. Met bloemen zaaien en mezenkastjes ophangen voorkomt u erger. Ook op particulier terrein kan de gemeente nesten weg laten halen. De kosten hiervoor zijn 45 euro.
 
Wilt u meer weten over de eikenprocessierups?
Voor gezondheidsinformatie kunt u terecht bij de GGD, team Medische Milieukunde, tel. 088 4433 000 of www.ggdgelre-ijssel.nl. Voor informatie over bestrijding en het melden van de nesten op gemeentegrond neemt u contact op met Snel Herstel, tel. 0341 411 333 of [email protected].