Eerste rupsennesten worden verwijderd

De eikenprocessierups zorgt elk jaar voor overlast. De haren van deze rups zorgen voor huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk! Vanaf de eerste week van juni laat de gemeente Harderwijk de eerste nesten van de eikenprocessierupsen verwijderen. 

De nesten komen vooral voor in bomen in het buitengebied

Aannemersbedrijf Loohorst uit Ermelo zuigt de nesten op met een grote stofzuiger en vangt ze op in speciale zakken. Na het opzuigen worden de verwijderde rupsrestanten verbrand zodat de brandharen niet meer schadelijk kunnen zijn.
 
Aannemersbedrijf Loohorst houdt de bomen goed in de gaten, zodat ze precies weten waar de rupsennesten zijn. Op gemeentegrond laat de gemeente zoveel mogelijk nesten weghalen zodat de overlast beperkt blijft. Ziet u een nest in een boom die op gemeentegrond staat? U kunt dit melden via Snel herstel.
 
Heeft u last van de eikenprocessierups in uw tuin?
Bij een tuincentrum zijn middelen beschikbaar voor het bestrijden van de rups. Het beste is natuurlijk als de natuur zelf zijn best doet. Door bloemen te zaaien en mezenkastjes ophangen voorkomt u erger. Ook op particulier terrein kan de gemeente nesten weg laten halen. De kosten hiervoor zijn € 45,-.