Eerste lezing College Tour Athlos over gezond sporten groot succes

Afgelopen woensdag 8 juni heeft sportarts en bijzonder hoogleraar sportgeneeskunde Hans Zwerver een lezing gehouden over gezond sporten bij Atletiekvereniging Athlos in Harderwijk. 

De bijeenkomst in het clubhuis aan de Strokelweg was druk bezocht met ruim 100 bezoekers, waaronder wethouder Sport Marcel Companjen van gemeente Harderwijk

Hans Zwerver is de eerste gastspreker in een serie bijeenkomsten over het belang van sporten, bewegen en gezondheid voor jong en oud, onder de naam College Tour Athlos. De tweede bijeenkomst in de College Tour Athlos is in het najaar en gaat over blessurepreventie en -behandeling.  
 
Na de opening door de voorzitter van Athlos, Rob Daamen, kregen de toehoorders niet alleen een interessante lezing te horen, maar ook werden zij tussendoor aan het werk gezet met oefeningen. Onder het mom ‘zitten is het nieuwe roken’ werden de oefeningen door iedereen enthousiast uitgevoerd. Tijdens de oefeningen legde Hans Zwever uit dat deze oefeningen zich ook prima lenen voor als je aan het werk bent achter je bureau. Dat stimuleert de bloedsomloop en is goed voor je concentratie. 

Thema’s als voeding, leidt harder trainen tot betere prestaties, is een regelmatige preventieve controle op gezondheid zinvol, wat doet leeftijd met sporten, wat is verantwoord sporten en waar liggen de grenzen passeerden de revue. Na afloop was er gelegenheid voor vragen en daar werd door iedereen goed gebruik van gemaakt. Wethouder Companjen gaf aan het eind een korte terugblik op de avond  waarin hij aangaf blij te zijn met dergelijke initiatieven en dat sport en bewegen belangrijk is voor een vitale samenleving. 

College tour Athlos