Eerste editie van Noord Veluwe in 1 dag schoon Challenge in Harderwijk

Gemeente Harderwijk kondigt met trots de allereerste editie van de "Noord Veluwe in 1 dag schoon" Challenge. De kick-off was vandaag in de oude theaterzaal op het CCNV in Harderwijk waar ongeveer 350 leerlingen, diverse sprekers en bekende YouTuber en influencer Milan Knol aanwezig waren. 

De bekende influencer en YouTuber Milan Knol was aanwezig om deze grootschalige zwerfafval-opruimactie te ondersteunen

Youtuber Milan Knol

Daarnaast namen vertegenwoordigers van het college van burgemeester en wethouders van verschillende gemeenten deel aan dit belangrijke initiatief. Wethouder van onderwijs Marcel Companjen heeft het Harderwijks college vertegenwoordigd bij de kick-off. De kick-off was te volgen via een livestream.

Duizenden deelnemers
3149 deelnemers helpen vandaag mee, waaronder scholieren, bedrijven en vrijwilligers uit Harderwijk en omliggende gemeenten. Iedere klas, bedrijf of groep vrijwilligers krijgt een eigen stukje Harderwijk toegewezen om schoon te maken. Via een speciale app kan men foto's maken van het gevonden afval. Voor elke 10m2 afval ontvangt het goede doel naar keuze 0,11 euro. De scholen vallen zelf ook onder de goede doelen.

Rond half 10 gingen de leerlingen op pad om hun eigen stukje schoon te maken. Aan het einde van de dag wordt het bedrag bekend gemaakt.

CCNV Noord Veluwe in 1 dag schoon