Eerste deel project transportriool Oranjelaan in Harderwijk goed verlopen

In 14 weken tijd werd onder de Oranjelaan 666 meter transportriool gerepareerd. Door dit transportriool stroomt afvalwater vanuit de gemeenten Putten, Ermelo en Harderwijk naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie op het industrieterrein Lorentz. 

Ook zijn er 10 putten voorzien van een nieuwe beplating

Voor Harderwijker begrippen een megaproject dat zonder veel problemen is verlopen. Dit is zeker te danken aan de goede voorbereiding en uitvoering door aannemer GMB Rioleringstechnieken uit Kampen, de advisering door adviesbureau StadLandWater en de samenwerking met waterschap Vallei en Veluwe en de gemeente Ermelo.
 
Het verkeer heeft dankzij de inzet van verkeersregelaars weinig last van de werkzaamheden ondervonden. Na een paar zware regenbuien kwam er slechts twee keer rioolwater op straat en onvermijdelijk was er, waar de grote pompen stonden te draaien, sprake van enige geluidsoverlast. Ook de vooraf aangekondigde stankoverlast is gelukkig meegevallen. De wethouders De Jong (gemeente Harderwijk) en Van der Velden (gemeente Ermelo) tonen zich tevreden over het verloop van deze klus tot nu toe en hebben veel waardering voor het geduld, het begrip en de medewerking van de aanwonenden. 
 
Het eerste deel van dit project is nu afgerond. In 2022 volgt het deel tussen het Shell tankstation en de gemeentegrens met Ermelo.

Lees ook:
Plaatsing eerste kous in riool officieel gestart