Een positieve stap in herontwikkeling woonzorglocatie Randmeer in Harderwijk

Het college van B&W Harderwijk heeft ingestemd met het alternatieve plan voor de herontwikkeling van het woonzorglocatie Randmeer. Dit plan kan als basis kunnen dienen voor het bestemmingsplan Randmeer.

In het afgelopen anderhalf jaar zijn er gesprekken geweest tussen de gemeente, initiatiefnemer Habion en omwonenden

Een werkgroep, bestaande uit alle betrokken partijen, is nauw betrokken geweest bij de uitkomsten over het plan.

Het college van B&W prijst de betrokkenheid en inzet van de omwonenden
De gesprekken hadden als doel om tot een gezamenlijk gedragen plan te komen. Het oorspronkelijk gepresenteerde plan van woningcorporatie Habion stuitte op veel verzet. Aan de hand van de gesprekken is er een kwaliteitsverbetering in het plan doorgevoerd. Het plan is minder massaal geworden. Het parkeren en de buitenruimte worden beter ingericht. Het doel is en blijft dat er huurwoningen (sociaal en middenhuur) voor ouderen komen. Verder blijft Zorggroep Noordwest Veluwe de zorg verlenen.

Het doel was om met alle betrokken partijen tot een gezamenlijk gedragen plan te komen
Omwonenden zijn nog niet tevreden met de aanpassingen in het plan, maar bij het plan is een overzicht gevoegd met de verschillen van inzicht. Dit overzicht zal ter informatie aan de Raadscommissie Ruimte voorgelegd worden. De raadscommissie wordt geïnformeerd over het proces met de werkgroep en wat daar de uitkomsten van zijn. De Raad krijgt daarmee inzicht in de varianten en kan zelf een afgewogen keuze maken.

Het overzicht van de verschillen betekent een nieuwe stap in de herontwikkeling
Het is tevens het einde van het proces met de werkgroep in deze fase. De initiatiefnemer Habion kan op basis van de richting van de raad een bestemmingsplan gaan uitwerken. Het college heeft er vertrouwen in dat het nieuwe plan een positieve aanwinst voor Harderwijk zal zijn. Randmeer Harderwijk