Een compleet nieuw uiterlijk en aanzienlijk meer ruimte. Dat is de nieuwe BMW 1 Serie

De voorwielaandrijving, die we al kennen van de BMW 2 Serie, comineert het kenmerkende BMW rijplezier met een aanzienlijk ruimer interieur. 

Voorwielaandrijving

De nieuwe BMW 1 Serie is de derde generatie 1 Serie en voor het eerst gebaseerd op het voorwielaandrijvingsplatform van BMW. Daarmee zet BMW de nieuwe norm in het compacte premiumsegment. Dit levert niet alleen meer interieurruimte maar ook een compleet nieuwe rijdynamiek. De verbeterde wielophanging zorgt voor nog beter weggedrag en meer wendbaarheid dan zijn voorganger. Optioneel is de nieuwe BMW 1 Serie tevens leverbaar met intelligente xDrive vierwielaandrijving.

De voorwielaadrijving zorgt voor wendbaarheid en een snel en direct gevoel van sturen. Het voorkomt doorslippen van de voorwielen, waardoor de tractie sterk verbetert. Deze ARB-technologie kennen we uit de BMW i3 en is geïntegreerd in het motormanagement in plaats van in de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC). Daardoor wordt de informatie drie keer zo snel doorgegeven en verwerkt en dat voelt alsof de auto tien keer zo snel reageert.

Motoren
De nieuwe BMW 1 Serie biedt keuze uit 3- of 4-cilinder-in-lijnmotoren van de nieuwste generatie BMW Efficient Dynamics motoren. Deze zijn nog zuiniger, schoner en sterker dan de eerdere generaties. Bij de introductie zijn 2 benzinemotoren verkrijgbaar; de BMW 118i en de BMW M135i xDrive. Er zijn 3 dieselvarianten leverbaar; de 116d, de BMW 118d en de BMW 120d xDrive.

Het topmodel, de BMW M135i xDrive wordt aangedreven door de krachtigste viercilinder-in-lijnmotor van BMW met een vermogen van 306pk. Dit vermogen dankt de kleine benzinemotor aan technische oplossingen als een versterkte krukas, nieuwe zuigers en zuigerstangen, een grotere uitlaatgasturbo en geoptimaliseerde kleppen voor de brandstofinspuiting.

Interieur
Het interieur van de nieuwe BMW 1 Serie is dankzij de voorwielaandrijving, de dwars geplaatste motor en lage middentunnel ruimer dan ooit! Zo is de totale bagageruimte gegroeid tot maar liefst 380 liter. Nieuw gezicht
De nieuwe BMW 1 Serie heeft echt een vernieuwd gezicht. De karakteristieke BMW nierengrille zien we in de nieuwste modellen nadrukkelijk terug. Ook in de BMW 1 Serie is de nierengrille onmiskenbaar. Voor het eerst zijn ook in dit model de 2 nieren met elkaar verbonden.

Drie uitrustingslijnen
De nieuwe BMW 1 Serie kent 3 uitrustingslijnen. Het Model Luxury met een luxueuze uitstraling en verfijnde accenten. Carrosseriedelen zijn in Aluminium satiniert en interieurbekleding Leder Dakota. Het Model Sport Line heeft accenten in zwart, raamlijsten in BMW Inividual Hochglanz Shadowline en sportstoelen. Tenslotte is er een Model M Sport, de meest sportieve versie met accenten in Aluminium satiniert, een voorspoiler en een onderbumper met specifiek gevormde luchtninlaten en een BMW M achterbumperinzet in hooglanzend zwart. 

Release datum
Wij verwachten de nieuwe BMW 1 Serie na de zomer te verwelkomen in onze showrooms. Meer informatie wordt eind juni door BMW bekend gemaakt. 

Prijs
Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend. We verwachten eind juni meer informatie van BMW over de prijzen van de nieuwe BMW 1 Serie. Houd deze pagina in de gaten voor de meest actuele status of schrijft u zich in voor de nieuwsupdates en blijf op de hoogte.

BMW 1 serie 2019 Ekris Nijkerk Harderwijk

Ekris BMW dealer MINI dealer

Adresgegevens

Patroonstraat 5
3861 RN Nijkerk

Telefoon

T. 033-2456114

Openingstijden

Ma 8.00 - 18.00 uur
Di 8.00 - 18.00 uur
Wo 8.00 - 18.00 uur
Do 8.00 - 18.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 9.00 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info