Educatief wandelpad om natuurspeelterrein Watertorenweg

Vanaf vandaag 27 mei kunnen scholen en gezinnen een educatieve wandeling maken over het doepad rondom het speelterrein aan de Watertorenweg in Harderwijk.

De Hortus heeft de afgelopen tijd gewerkt aan de opdrachten langs het pad. Vandaag is het doe-pad klaar en is het geopend. Leerlingen van bassischool De Brug zijn de eerste die het doe-pad hebben gelopen.

Leuke opdrachten over de natuur
Op het doe-pad zijn verschillende pleintjes. Op ieder pleintje staat een bord met informatie en een leuke opdracht over de bomen, dieren en andere dingen in de natuur. Zo kunnen kinderen en hun ouders meer leren over bijvoorbeeld de bomen en de bewoners van het bos. Via de Hortus en via www.harderwijk.nl/doepad zijn vanaf woensdag extra opdrachten te krijgen die niet op de bordjes staan.

Natuurspeelterrein Watertorenweg
Vorig jaar oktober is het natuurspeelterrein aan de Watertorenweg vernieuwd. Kinderen kunnen zich op het speelterrein in het Harderwijkse bos uitleven op de klautersavanne, evenwicht bewaren op het boomstammenpad en van de heuvel af zoeven met de kabelbaan.

Natuurspeeltuin Watertoren Harderwijk

Â