Echtpaar W.S. Stratingh en G.K.W. Stratingh-Jongebreur vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op woensdag 29 juni om 11.00 uur een felicitatiebezoek 

Levensloop echter Stratingh-Jongebreur

Bruidspaar Stratingh Harderwijk 60 jaar getrouwd
Ria werkte als leerling verpleegster in het Academisch Ziekenhuis in Groningen en Wolter in de vakantieperiode als broeder.

Toen Wolter was afgestueerd als dermatoloog, het echtpaar was inmiddels getrouwd en hadden 4 kinderen, 3 dochters en 1 zoon, vestigden zij zich in Harderwijk in een woon- en praktijkhuis aan de Stationslaan. Ook in de ziekenhuisen Pius, Boerhave en Salem werd spreekuur gehouden, later werden deze lokaties vervangen door het St.Jansdal.

Na de pensionering van Wolter bleef het echtpaar actief in het beoefenen van tennis, volleybal en vooral bridgen. Bridgen doen zij nu al bijna 60 jaar. 

Ria is ook een enthousiaste volksdanseres, wellicht haar grootste hobby. Dat heeft haar zelfs naar Bulgarije en Letland gebracht. Zij correspondeert nog steeds met vrienden daar.

Verder dragen zij een steentje bij in de welzijnszorg, vroeger SWO en nu ZorgDat en vrijwilligers bij Oudheidkundige Vereniging Herderewich. Zij zijn ongeveer 25 jaar lid geweest van deze vereniging. Ook Vrienden op Fiets, hier zelf veel gebruik van gemaakt, maar ook altijd gastadres geweest. 

Het echtpaar heeft 49 jaar aan de Stationslaan gewoond met een tuin grensend aan de Stadsweiden, in het begin graasden de koeien tot aan de tuin. Nu woont hun oudste kleinzoon Peter in dit huis met zijn vrouw Margot en zoontje Huub. Het echtpaar woont nu sinds 2 jaar in een apartement aan de Scheepssingel.