Echtpaar van der Werf-Mulder vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op donderdag 27 oktober om 16.00 uur een felicitatiebezoek.

Levensloop 60-jarig bruidspaar Van der Werf & Mulder, 27 oktober 2016


Bernhard Eberhard van der Werf en Engelina Dina Mulder zijn geboren op 2 november 1935 en 1 januari 1938 in de provincie Groningen; Bernhard in Meeden en Lina in Scheemda.

Op 27 oktober 1956 trouwden ze op jonge leeftijd en kregen uiteindelijk 5 kinderen; Frans, Koos, Ben, Rina en Remy.


Bernhard is ooit begonnen als verzekeringsinspecteur en ging het cafebedrijf van zijn ouders overnemen om er vervolgens 10 jaren te werken. Daarna kochten ze in 1967 een cafebedrijf in het centrum van Veendam met de namen Maloekoe bar en later Bar dancing de Pallissade, toen het een discotheek werd. In die tijd heeft hij onder de naam Vepro (Veendam Promotion), onder meer Golden Earring, Marti en Vader Abraham naar Veendam gehaald.

Na 10 jaren vonden ze het tijd voor iets nieuws en werd een lunchroom met restaurant, genoemd restaurant de Vennen, gekocht in Delfzijl, waar ze 10 jaren met elkaar een leuk bedrijf hebben opgebouwd,

Bernard als eigenaar en kok en Lina in de bediening. Na een mededeling van een brandpreventie verbouwing, wilden ze stoppen en werden ze uitgekocht. Het horecatijdvak was na 30 jaren passé, en toen werd een bouwmaterialengroothandel opgericht, genaamd NBI (Nederlandse Bouwchemie Import), voor handel in kitten en vezels voor de betonindustrie. Een heel andere koers werd ingezet met meer tijd voor elkaar. Enkele jaren geleden hebben ze het bedrijf verkocht en was het tijd voor een werkvrije tijd, zeg maar pensioen.

En enkele jaren geleden verhuisden ze van Delfzijl naar Harderwijk om dichter bij de kinderen en kleinkinderen te kunnen wonen.

Hier wonen ze met veel plezier en genieten van hun tijd samen met fietsen, familiebezoek, (samen) koken en een vakantie. Ze doen bijna alles samen en kunnen het goed met elkaar vinden.

De kinderen zijn allemaal goed opgeleid en hebben gezinnen of een vriendin.
Op 27 oktober 2016 zijn ze dan 60 jaren samen en dat gaan ze vieren met de familie.