Echtpaar Van der Spoel - Zijlstra 60 jaar getrouwd

Woensdag 14 februari vierden Jan en Martha van der Spoel hun 60-jarig huwelijksjubileum. Locoburgemeester Marcel Companjen bracht het bruidspaar een felicitatiebezoek.

Jan en Martha Van der Spoel - Zijlstra

Jan en Martha ontmoetten elkaar in 1958 bij de Wellen tijdens het rondje lopen door de stad. Er volgden meerdere afspraken en uiteindelijk was daar de klik. Op Eerste Kerstdag 1962 verloofden zij zich, op vrijdag 14 februari 1964 was hun trouwdag.

Ze hebben 3 zonen, Henry, Remco en Martin, die opgroeiden in de wijk Stadsdennen. Martin is naar Denemarken geëmigreerd en heeft twee kinderen. Henry woont op dit moment in Amsterdam, Remco in Harderwijk. 

Martha werkte van 1957-1964, tot aan haar trouwen, in de zorg voor verstandelijk gehandicapten bij 's Heeren Loo. Jan was beroepsmilitair bij de Koninklijke Luchtmacht. Het grootste deel van zijn loopbaan was hij gevestigd op kamp Nieuw Milligen bij Garderen.

Martha heeft drie grote hobby's: wandelen, fietsen en het lezen van boeken. Jan had veel vrijwillige bestuursfuncties: in de kerk, bij voetbalvereniging Ons Genoegen en bij de volkstuinvereniging. Hij heeft nu zelf nog een moestuin.

Bruidspaar van der Spoel 60 jaar getrouwd Harderwijk