Echtpaar R. van den Brink en H. van den Brink-Petersen vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum

Zondag 18 september was het echtpaar 60 jaar getrouwd en burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op maandag 19 september om 15.15 uur een felicitatiebezoek.

Levensloop van 60-jarig bruidspaar R. van den Brink en H. van den Brink-Petersen

 

Hannie Petersen is geboren op 16 maart 1935 als oudste kind uit een Harderwijks vissersgezin. Ze heeft 3 zusjes en broertje. Ouders zijn overleden en broer en zussen leven nog. Zij woont nu op Myrthe 1 in verpleeghuis Sonnevanck en is volledig dement.

Reijer van den Brink is geboren in Putten op 12 juni 1932 en komt uit gezin met 7 broers en zussen. De meesten zijn nog in leven. Ouders zijn overleden. Zijn vader was veldwachter in Harderwijk en Hierden. Dhr. van den Brink woont op de Simon Vestdijkstraat 103. Het echtpaar is getrouwd op 18 september 1956. Al snel na het huwelijk zijn zij verhuisd naar Amstelveen waar Dhr. van den Brink als adspirant-agent bij de politie ging werken. Uiteindelijk is hij afgezwaaid als adjudant en met pensioen gegaan.
 
Mevrouw van den Brink heeft gezorgd voor haar zoon en in de huishouding gewerkt. Na de pensioendatum zijn zij weer terug naar Putten en uiteindelijk Harderwijk verhuisd. Nu 6 jaar geleden ging mevrouw van den Brink naar verpleeghuis Sonnevanck na een ziekenhuisopname vanwege ernstige rugpijn. Via Dahlia is zij 3 jaar geleden, toen de dementie/parkinson toesloeg, verhuisd naar Myrthe.

Dhr. van den Brink gaat er elke dag heen in de middag en elke zondag de hele dag. Zijn hele leven en tijdsbesteding staan volledig in dienst van bezoek aan zijn vrouw. Twee jaar geleden bij afstuderen van zijn kleindochter (oogappel) als arts aan de Erasmus in Rotterdam heeft hij met heel veel moeite het bezoek aan Sonnevanck een dag overgeslagen om bij de bul-uitreiking te kunnen zijn.  

Een leven in het teken van werk, kerk en verantwoordelijkheid. Beiden lid van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Harderwijk. Zij hebben 1 zoon (geboren 1958 en oud 58 jaar) afkomstig uit een klein maar warm nest. Hij is opgegroeid in Amstelveen, heeft gestudeerd in Amsterdam en vervolgens carrière bij politie Den Haag. Hij is getrouwd met Jitske Schuttel en zij hebben samen 3 kinderen (dochter Jessica, missie-arts bij Defensie 30 jaar, zoon Ruben studeert Amsterdam 23 jaar en zoon Julian studeert Eindhoven 21 jaar). Zij wonen in Naaldwijk en hij is nog werkzaam (dus 3e generatie) bij de politie.