Echtpaar Oolbekkink 60 jaar getrouwd

Zondag 29 mei jl. vierde het echtpaar Oolbekkink - Wierts hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Van Schaik bracht het echtpaar op donderdag 16 juni een felicitatiebezoek.

Levensloop Johan en Thea Oolbekkink-Wierts

Johan (roepnaam: Joop/Jo) Oolbekkink is geboren in Zutphen op 21 september 1940. 'Jopie' was de jongste van een gezin van zes (vader, moeder, broer Gerrit, broer Henk en zus Alie). Op zijn 15e is hij gaan werken bij de bank (toen nog de AMRO-bank). Via allerlei cursussen en opleidingen heeft hij zich opgewerkt binnen het bankwezen. Hij was procuratiehouder, beleggingsadviseur en vertrouwenspersoon voor veel klanten van de ABN-AMRO bank. Na ruim veertig dienstjaren is hij met pensioen gegaan.

Dorothea (roepnaam: Thea) Oolbekkink-Wierts is ook geboren in Zutphen op 14 juni 1940. Thea was de oudste van een gezin van vier (vader, moeder, zusje Henny). Thea heeft de huishoudschool gedaan en heeft ook gewerkt in de speelgoedwinkel van haar ouders in Zutphen. In 1973 is het gezin naar Ermelo verhuisd en heeft Thea meer dan 25 jaar bij modehuis Van Dijk en De Rooij gewerkt.

Joop en Thea zijn getrouwd op 29 mei 1962 en woonden toen nog in Zutphen. Voor het werk van Joop zijn ze daarna een aantal malen verhuisd. Ze zijn eerst verhuisd naar Arnhem en in 1973 naar Ermelo. Sinds 2019 wonen ze in Harderwijk. Op 29 mei 2022 jl. waren Joop en Thea dus zestig jaar getrouwd.

Op 29 juni 1964 is hun zoon Marcel geboren in Zutphen. Marcel is getrouwd met Elles Oolbekkink-Willemse en zij hebben drie (inmiddels volwassen) kinderen: Savannah, Cheyenne en Diko. Marcel en Elles wonen in Hierden. Marcel werkt bij Delamine in Amersfoort/Delfzijl.

Opa en oma zijn dol op hun drie kleinkinderen. De twee meiden Savannah en Cheyenne zijn al uit huis: Savannah woont samen met Yannick en Cheyenne is getrouwd met Ruben. Diko woont nog bij zijn ouders in Hierden en studeert nog (hogeschool Windesheim, Zwolle). De kleinkinderen hebben regelmatig contact met opa en oma, ze komen langs of ze appen met oma.

Op 10 maart 1970 is hun dochter Doreen geboren in Arnhem. Doreen is getrouwd met Gitte Buitelaar, woonachtig in Rotterdam en docent Nederlands aan het Teylingen College in Noordwijkerhout. Voorheen werkte zij als logopedist in het Rijnlands Revalidatiecentrum in Leiden.

Heel goede vrienden van Joop en Thea zijn Gerda en Aalt van den Hoorn. Zij kennen elkaar al sinds 1973 en wonen sinds twee jaar weer bij elkaar in de buurt. Gerda en Aalt doen veel voor en met het echtpaar. Joop en Thea zijn altijd heel actief geweest. Tennissen, fietsen en wandelen hebben ze veel gedaan. Qua vakanties gingen ze vroeger regelmatig op wintersport en hebben ze vele jaren hun vakanties in Spanje (Playa d'Aro) doorgebracht en veel gekampeerd in Frankrijk. Met Gerda en Aalt gingen ze ook vaak naar Duitsland en dan namen ze de fietsen mee.

De mobiliteit van Thea is helaas de laatste maanden achteruit gegaan, waardoor het de laatste tijd wat lastiger is om samen iets te ondernemen. Het fijne is echter dat ze alles leuk vinden, dus als familie en/of vrienden iets met Joop en Thea ondernemen, vinden ze alles leuk en vooral lekker;-).

Het bezoek van de burgemeester van Harderwijk ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk werd zeer op prijs gesteld. Op naar het volgende bezoek over vijf jaar!

Echtpaar Oolbekkink