Echtpaar Meijerink - van der Veen 60 jaar getrouwd

Op 26 november 2015 vieren dhr. en mevr. Meijerink hun 60 jarig huwelijksjubileum. Ter ere van deze gelegenheid kwam burgemeester Harm-Jan van Schaik langs om het bruidspaar te feliciteren.

Grada Meijerink - van der Veen
Is geboren op 23-02-1932 in Dalen 

Herman Meijerink
Is geboren op  05-04-1931 in Steenwijksmoer

Ze komen allebei uit een groot boeren gezin wonend in Steenwijksmoer (Drente)

Mevr. Meijerink komt uit een gezin van 12 kinderen en dhr. Meijerink uit een gezin van 14 kinderen. Beide hebben een leuke jeugd gehad, als je groot genoeg was dan moest meehelpen op het boerenbedrijf. Ze zijn op dezelfde lagere school geweest en na de schooltijd gelijk gaan werken. Mevr. Meijerink heeft haar hele werkzame leven schoon gemaakt bij gezinnen. Dhr. Meijerink ging aan het werk als botermaker bij de melkfabriek.

Deze melkfabriek werd verplaatst naar Harderwijk.

Begin 1955 is dhr. Meijerink gaan werken in Harderwijk als 1ste botermaker en ze zijn toen verhuisd van Drenthe naar Gelderland. De eerste woning in Harderwijk was een duplexwoning aan de Prins Bernardlaan 13A.

Huwelijk

Op 21 november 1955 zijn zij getrouwd voor de wet en op 26 nov. 1955 getrouwd voor de kerk. (26 november is de dag waarop ze de afgelopen 60 jaar hun trouwdag hebben gevierd). Dhr. en mevr. Meijerink hebben 3 kinderen gekregen 2 meiden en 1 jongen en inmiddels 4 kleinkinderen.

In de afgelopen 60 jaar zijn zij binnen Harderwijk 4x verhuisd, 3 keer omdat in verband met renovatie hun huis afgebroken werd. Ze woonde in de Tinnergieter en de Witte hagen (Oosterijkse woningen).

Na enkele jaren gewerkt te hebben als 1ste botermaker kreeg dhr. Meijerink via een kennis werk als postbode bij de PTT. Dit heeft hij gedaan tot dat hij op z'n 62ste met de VUT ging. Veel mensen in Harderwijk zulen dhr. Meijerink kennen als de postbode, in die tijd had men nog vaste wijken en er was nog tijd voor een praatje.

Dhr. en mevr. Meijerink genieten al geruime tijd in redelijk goede gezondheid van het samen zijn. Beide wonen nog zelfstandig en doen bijna alles samen. De hulp van derden die zij krijgen is gelukkig minimaal.
Echtpaar Meijerink - van der Veen 60 jaar getrouwd