Stinus en Marie Kramer 60 jaar getrouwd

Vandaag, 14 juni viert het echtpaar Kramer - Prophitius hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Van Schaik bracht het bruidspaar een felicitatiebezoek in het restaurant van Sonnevanck.

Levensloop 60-jarig bruidspaar Kramer-Prophitius

Bruidspaar Kramer Prophitius 60 jaar getrouwd Harderwijk

Stinus Kramer is op 4 september 1936 geboren in Harderwijk en Marie Prophitius is op 8 februari 1941 geboren ook in Harderwijk. Zij hebben elkaar leren kennen tijdens wandelingen langs de Molenweg in Hierden (daar wandelden de jongelui destijds). ​Ze zijn altijd in Harderwijk blijven wonen.

Na de lagere school is de Stinus de opleiding bankwerker/smeden gaan volgen. Daarna heeft hij 2 jaar in de autotechniek en montage gewerkt bij garage Mastenbroek in Harderwijk.Vervolgens heeft hij 6 jaar bij Garage Woudenberg gewerkt (destijds nog aan de Vischmarkt gevestigd). Daarna moest hij 1,5 jaar in dienst. Na de diensttijd is de Stinus chauffeur geworden bij Salomons Overveluwe. Later is hij bij hetzelfde bedrijf in het magazijn gaan werken, nog later in de expeditie voor de chauffeurs. In totaal heeft hij daar 37 jaar gewerkt.

Stinus is 33 jaar verbonden geweest aan de vrijwillige brandweer van Harderwijk, hij was ook duiker. Hij heeft nog een (koninklijke) onderscheiding gekregen voor zijn werkzaamheden bij de brandweer. 

Marie Kramer heeft voorafgaand en na haar trouwen gewerkt in de huishouding. Marie had niet veel hobbies, maar breien dat deed ze graag. Marie woont sinds enige tijd op Sonnevanck, Stinus bezoekt haar dagelijks twee keer.

Stinus hobbies waren tijdens zijn werkzame leven zijn werk en de brandweer. Na zijn pensioen puzzelt hij graag (woordzoekers) en klaverjast hij op de PC.

Het echtpaar heeft drie zonen, allen getrouwd. Er zijn 6 kleinkinderen, 1 achterkleinkind. Er is een tweede achterkleinkind op komst. 1 Zoon woont in Harderwijk, 1 in Ermelo en 1 in Dronten.