Echtpaar K. van der Velde en G.J.C. van der Velde-Bullee viert hun 60-jarig huwelijksjubileum

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op woensdag 26 augustus om 11.00 uur een felicitatiebezoek.

Levensloop 60-jarig bruidspaar K. van der Velde en G.J.C. van der Velde-Bullee, Maandag 24 augustus 1955 waren zij getrouwd

Dhr. van der Velde is geboren in Nijmegen maar al snel verhuisd naar Harderwijk. Daar is hij opgegroeid aan de Hierdenseweg als oudste van een gezin met 5 kinderen (2 jongens en 3 meisjes). Zijn vader was directeur van de ambachtsschool (later de L.T.S) en commandant van de vrijwillige brandweer.

Na de middelbare school is mijn Dhr. van der Velde gaan varen en is uiteindelijk 1e stuurman op de grote vaart geworden bij de K.N.S.M. in Amsterdam. Deze maatschappij voer met name op Zuid- en Midden Amerika en de Caraïben.

Na zijn werkzame leven zijn mijn ouders in de jaren 90 van Haarlem naar Harderwijk verhuisd en aan de Mozartdreef gaan wonen. Deze woning is met zorg uitgezocht, toen al met het oog op het ouder worden en het zelfstandig blijven. Hier vervulde mijn vader de rol van voorzitter van de V.V.E. Daarnaast zit hij regelmatig op het stembureau en brengt hij eten rond.


Mevrouw van der Velde - Bulle is geboren in Acquoy, een klein dorpje aan de Linge, vlak bij Leerdam. Zij komt uit een boerengezin met 6 meisjes. Door de oorlog heeft zij haar huishoudschool niet af kunnen maken.

Na het trouwen moesten zij nog wachten op een woning en zijn ze ingetrokken bij de ouders van mevrouw in Acquoy. Toen de flat klaar was zijn zij verhuisd naar Haarlem.

Mevrouw van der Velde heeft de zorg voor de 2 kinderen gehad: een dochter Jeanette en een zoon Reijer. Zoals begrijpelijk is, heeft zij hier vaak alleen voor gestaan omdat mijn vader op zee zat. Ook heeft zij een aantal jaren gewerkt in een groot verzorgingstehuis in Haarlem. Zij bemande daar de balie.

Zij is een heerlijk zorgzame moeder, grootmoeder en overgrootmoeder. Nog altijd is ze aan het breien voor de kleintjes. Bridgen doet zij ook graag. Twee keer per week brengt mijn vader haar ’s-avonds naar de bridgeclub in Harderwijk.

echtpaar van der velde 60 jaar getrouwd harderwijk