Echtpaar J.J. Hendriks en W.P. Hendriks-Langendoen 60 jaar getrouwd

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op maandag 6 juli om 16.00 uur een felicitatiebezoek.
 

Levensloop van 60-jarig bruidspaar J.J. Hendriks en W.P Hendriks-Langendoen op maandag 6 juli 2015

Ze zijn beide geboren in Arnhem en hebben elkaar ontmoet toen ze veertien waren. Met achttien jaar zijn ze getrouwd omdat Dhr Hendriks in dienst ging en dan verdiende je meer als je getrouwd was. Ze hebben drie jaar ingewoond bij hun vader en moeder, de ouders van mijn Dhr. Hendriks en daar is hun dochter eerste geboren. Ze kregen hun eerste huis in Grave en daar is de tweede dochter Charlotte geboren. In 1961 zijn ze verhuisd naar Harderwijk omdat Dhr. Hendriks daar gelegerd werd. Daar zijn nog twee kinderen geboren, eerst een zoon Jean Paul en daarna nog een dochter Petra.

Ondertussen waren ze ook een eigen bedrijf begonnen. Dit bedrijf bestaat inmiddels 50 jaar dit jaar. Mevrouw Hendriks is het begonnen toen Dhr. Hendriks nog in dienst zat. Op de Bilderdijkstraat in de slaapkamer met een industrie naaimachine maakte ze voortenten voor caravans. Dhr. Hendriks knipte de tenten voordat hij naar zijn werk ging en mevrouw Hendriks zette de tenten in elkaar en als Dhr. Hendriks dan weer thuis kwam na zijn werk dan werden de tenten opgevouwen in de woonkamer, bank aan de kant of als het mooi weer was buiten in de tuin.

Na wat jaren zijn ze verhuisd naar de Harderwijkerweg waar ze eerst op de slaapkamer daarna in de garage en nog later in het atelier, gebouwd achter het huis, hun tenten maakten. Tentenatelier Hendriks. Het bedrijf werd steeds groter en Dhr. Hendriks stapte op een gegeven moment uit het leger. Langzamerhand kwamen er steeds meer producten bij en werd er weer bij gebouwd en was het niet meer alleen atelier maar een echte kampeerzaak, dus nieuwe naam Kampeerwereld Hendriks.

In 1995 hebben ze de zaak aan hun zoon en hun schoonzoon over gedaan en zijn heerlijk gaan genieten van hun welverdiende vrijheid en dat doen ze nog steeds met veel plezier met alle kinderen (4), kleinkinderen (9) en achterkleinkinderen (4). Dus we hebben veel te vieren: 50 jaar de zaak, 60 jaar huwelijk en beide ouders in goede gezondheid.