Echtpaar Herma en Ginus Kloppenburg 65 jaar getrouwd

Woensdag 20 december vierde het echtpaar Kloppenburg - Wolfsdorff hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Joon bracht het echtpaar op woensdag 20 december een felicitatiebezoek. 

Levensloop echtpaar Ginus en Herma Kloppenburg

Marginus (roepnaam Ginus) Kloppenburg geboren op 11-1-1934 in Tjimahi op Java. De tijd vóór de oorlog was een plezierige tijd. Ginus had een goede band met zijn ouders en ze hadden een herdershond. Ginus houdt veel van dieren. Hij reed ook af en toe paard op hele kleine paardjes. Toen Ginus 7 jaar was werd zijn zusje Geertje geboren. Geertje woont ook in Het Gastenhuis. Een half jaar later brak de oorlog uit en werd het een hele nare tijd. Op zijn tiende is hij in zijn eentje afgevoerd naar een mannenkamp waar hij ongeveer 2 jaar heeft moeten doorbrengen.

In 1948 is Ginus met zijn moeder en zus Geertje terug gekeerd naar Nederland. Zijn vader is in Indonesië overleden. Ginus heeft in Nederland de HBS afgerond en is daarna naar de KMA in Breda gegaan waar hij is opgeleid tot officier bij de Luchtmacht. Ginus houdt van muziek, met name Jazz. Hij speelde klarinet en gitaar. Hij speelde ook in een band en deed ook optredens.

Hermina (roepnaam Herma) is geboren op 28-12-1938 in Utrecht. Toen ze ongeveer 1,5 jaar was is ze verhuisd naar Breda. Toen ze 5 jaar was is haar zusje Rina geboren en toen ze 10 jaar was haar zusje Janny. Helaas zijn beiden al overleden. Ook Herma had een gelukkige jeugd. Herma heeft de Mulo gedaan maar mocht niet verder studeren van haar moeder. Herma werkte bij de spoorwegen als administratief medewerkster. Toen Herma ging trouwen moest ze stoppen met werken van haar werkgever. Dat was zo in die tijd. Herma speelde handbal en was daar wel goed in.

Samen
Herma en Ginus hebben elkaar leren kennen in 1955 bij dansles. Ze zaten allebei in een andere groep. De groep waar Ginus deel van uitmaakte had te weinig meisjes. Herma is toen overgestapt naar de groep van Ginus. En dat beviel kennelijk goed. In 1958 zijn Herma en Ginus getrouwd.

In eerste instantie woonden ze in Eindhoven in een appartementengebouw zonder lift op de 4de verdieping. In 1961 is hun 1e zoon Martin geboren. Aangezien er geen lift was in de flat, was het erg lastig met kinderwagen en baby e.d. via de trappen. Ze zijn toen verhuisd naar een eengezinswoning in Gemert. Daar is in 1963 is de tweeling Jeanette en Rob geboren. Dat Herma in verwachting was van een tweeling was pas duidelijk toen ze 1 maand te vroeg geboren werden. Herma had al eerder het idee dat ze in verwachting was van een tweeling aangezien er vrij veel beweging in haar buik was. Maar de huisarts had tot aan het moment van de bevalling stellig beweerd dat het maar 1 baby was.

In 1972 zijn Herma en Ginus met de kinderen naar Mons in België verhuisd i.v.m. het werk van Ginus bij de NAVO. In de vakantie voordat de kinderen voor het eerst naar een Franstalige school moesten hebben ze de kinderen alvast wat Frans geleerd. Ze hebben daar 5 jaar gewoond. Het was een interessante en leuke tijd met internationale collega’s en kennissen en vrij regelmatig feestjes. Hier hadden ze hun 1e Whippet (Hazewindhond). In België is het hele gezin gaan paardrijden. Herma gaf ook paardrijles. Herma en Ginus namen ook af en toe deel aan bijzonder mooie en gezellige buitenritten.

In 1977 is het gezin naar Den Haag verhuisd. Ginus heeft toen een Herenhuis in Bezuidenhout gekocht. Herma kon niet bij het bezichtigen van het huis zijn omdat zij in het ziekenhuis lag voor een operatie. Zij had er vertrouwen in dat het een juiste beslissing was om het huis te kopen. Het huis was om de hoek van een school en de luchtmacht staf.

In Den Haag kwamen er geleidelijk aan Whippets bij. Eerst 2 op aandringen van zoon Rob. Zoon Martin had ook een Whippet (Cuno). Omdat hij voor zijn pilotenopleiding naar America ging is ook deze Whippet vanaf dat moment bij Herma en Ginus gebleven. Ze hebben een kennel opgericht. Ze gingen met de honden vrijwel ieder weekend naar de renbaan (behalve in de winter). Eerst gingen ze met een caravan renbanen af, daarna met een camper. Herma reed eigenlijk altijd. Ze hebben ook veel Whippet nestjes gehad en hielden zo nu en dan zelf een puppy uit een eigen nest.

In 1980 zijn Herma en Ginus met zoon Rob naar Abentheuer in Duitsland verhuisd. Rob heeft daar het gymnasium afgerond. Zoon Martin en dochter Jeanette zijn toen in Den Haag gebleven. Martin studeerde op dat moment Engels in Leiden en Jeanette heeft haar VWO in Nederland afgerond. Als Jeanette examenperiode had, dan kwam Herma altijd naar Den Haag om haar te ondersteunen. In 1984 zijn Herma, Ginus en Rob weer terug verhuisd naar Den Haag.

In 1988 zijn Herma en Ginus naar Oude Pekela verhuisd. Daar had Ginus zijn laatste standplaats in Assen. Hij was daar hoofd van de afdeling security (Inlichtingen en veiligheid) van de 3 noordelijke provincies. Ze hadden een vrijstaand huis met een flinke lap grond (61 are). Daar konden ze met volle teugen van hun hobby, de Whippets, genieten.

Op 2 mei 2022 zijn Herma, Ginus en Geertje naar Het Gastenhuis in Harderwijk verhuisd. Herma had de laatste jaren de zorg voor zowel Ginus als Geertje en dat werd haar te zwaar. De kinderen konden ook niet veel helpen gezien de grote afstand. De verhuizing naar Het Gastenhuis was een uitkomst. Gelukkig konden ze hier alle 3 terecht omdat het nog helemaal nieuw was. Ze worden hier goed verzorgd. De kinderen wonen in Almere en in Lelystad. Voor hen is het veel dichterbij dan Oude Pekela waardoor ze ook frequenter langskomen.

Echtpaar Kloppenburg