Echtpaar Henk en Marie Bos 60 jaar getrouwd

Maandag 27 juni viert het echtpaar Henk en Marie Bos-Dirksen hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar vanmorgen een felicitatiebezoek.

Levensloop Henk en Marie Bos - Dirksen

Henk Bos is een geboren boerenzoon uit Hierden. Marie Dirksen komt uit Harderwijk en was ook kind van een boerengezin. In 1960 leerden ze elkaar kennen. Tijdens het toen welbekende “rondje door de stad”. De meisjes liepen linksom en de jongens rechtsom. En ergens in het midden kwamen ze elkaar dan tegen. Tijdens één van deze rondwandelingen ontmoetten ze elkaar, Henk en Marie. “Mag ik je naar huis brengen?” vroeg Henk. “Als mijn vader het maar niet ziet” lachte Marie. En zo begon de liefde.

Twee jaar later, in 1962 trouwden ze. Samen kregen ze twee zoons en een dochter, en inmiddels zijn er vier kleinkinderen. Henk werkte jarenlang bij de gemeente als landmeter. Ook was hij vrijwilliger bij de brandweer in Harderwijk.

Marie werkte als jonge vrouw bij de Albert Heyn. Ze deed daar allerlei werkzaamheden: koekjes wegen, vleeswaren snijden en de administratie. Later heeft zij jarenlang vrijwilligerswerk gedaan in Weideheem. Beiden zijn gelukkig nog heel gezond en nog steeds actief als vrijwilliger in de boeldagschuur. Ze hopen op nog wat huwelijksjaren erbij in gezondheid.

Echtpaar Bos Dirksen 60 jaar getrouwd Harderwijk