Oprichters Hendriks Kampeerwereld 65 jaar getrouwd

Op maandag 6 juli viert het echtpaar Jan Hendriks en Wilhelmine Hendriks-Langendoen hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Van Schaik bracht het bruidspaar op 6 juli om 16.00 uur een felicitatiebezoek.
 

Bruidspaar Hendriks Langenhoen 65 jaar getrouwd Harderwijk

Levensloop Johannes Jan Hendriks en Wilhelmine Petronella Hendriks-Langendoen

Op 4 januari 1936 is Johannes Jan Hendriks geboren in Arnhem. Hij komt uit een gezin met 5 kinderen. Eén zus en 3 broers. Hij is het 4e  kind. Op 22 oktober 1936 is Wilhelmine Petronella Langendoen geboren in Arnhem. Zij is de oudste van 3 zussen.
 
Jan en Wilhelmine hebben elkaar in 1951 leren kennen. Ze waren 14 en 15 jaar. Jan werkte toen in een weverij en Wilhelmine bij de Aku. Het zijn altijd hele harde werkers geweest. Tijdens hun verkeringsjaren waren zij al heel ondernemend en reislustig. In de vrije tijd veel op de fiets door heel Nederland, maar ook met een busgezelschap helemaal naar Parijs.  
 
Op 6 juli 1955 zijn zij getrouwd. Zelfstandige woonruimte was er in die tijd niet en de eerste huwelijksjaren hebben zij ingewoond bij de ouders van Jan op het Fazantplein in Arnhem. Hier is hun oudste dochter Inge in 1958 geboren. Eén dag voor Jan zijn 22ste verjaardag.
 
Jan werd in 1954 beroepsmilitair. Zij kregen in 1959 een eengezinswoning in Grave. Voor het eerst hun eigen stekkie. In 1960 is de 2e dochter Charlotte geboren. Omdat Jan van standplaats (kazerne) veranderde zijn ze rond 1961 verhuisd naar de Marijkelaan in Harderwijk. Aan de Marijkelaan hebben ze niet zo lang gewoond. In 1964 zijn ze verhuisd naar een royale hoekwoning aan de Bilderdijkstraat. Nog wel steeds in Harderwijk. Jan heeft op diverse kazernes gezeten, Harderwijk, Ermelo en Nunspeet. Maar ze zijn de eerste jaren altijd in Harderwijk gebleven.
 
In mei 1965 hebben Jan en Wilhelmine zich ingeschreven bij de KvK en zijn ze hun zaak begonnen op een slaapkamer aan de Bilderdijkstraat. Toentertijd heette het Tentenatelier Hendriks. Er stond één naaimachine en een houten snijtafel. Nieuwe tenten werden in de slaapkamer opgevouwen (Jan staand op de snijtafel om te vouwen zonder kreukels) en reparatietenten gingen het raam uit en konden buiten opgevouwen worden. Jan sneed de tenten en Wilhelmine naaide alles vakkundig in elkaar en zorgde in de tussentijd ook voor de 2 dochters.
 
In februari 1966 is hun zoon, het 3e kind, Jean Paul, geboren. Gekampeerd werd op de Flevocamping. Dan konden Jan en Wilhelmine gelijk zaken doen.
 
Het huis aan de Bilderdijkstraat werd door de uitbreidende werkzaamheden en 3 kinderen te klein en er werd in 1970 weer verhuisd. Nu naar de Harderwijkerweg 183 te Ermelo, op de grens met Harderwijk. Op deze locatie is nog steeds Kampeerwereld Hendriks gevestigd, waar inmiddels de 3e generatie in de directie zit!
 
In 1971 is de 3e dochter, hun 4e kind, Petra geboren. Jan zat nog steeds in het leger en moest ook regelmatig op oefening. Dan runde Wilhelmine de zaak alleen. Dat was een hele opgave met een goed lopende zaak en 4 kinderen. Inmiddels waren er ook meer naaisters in dienst. Jan sneed nog steeds de tenten voordat hij naar de kazerne ging. Als er in het weekend op familievisite werd gegaan, was onderweg altijd nog wel ergens een tussenstop om een caravan op te meten.
 
In 1973 is Jan 3 maanden met het leger voor ontwikkelingshulp naar Soedan geweest. Hij heeft hier mooie avonturen beleefd. Ook werd hem duidelijk dat 2 verschillende beroepen/banen toch wel heel veel van het goede was en dat er ook wel veel druk op de schouders van Wilhelmine rustte. In 1975 heeft hij ontslag genomen uit het leger om zich zo volledig op de tentenzaak te richten. Er waren inmiddels ook meer medewerkers in dienst en het bedrijf had al diverse uitbreidingen ondergaan.
 
In 1975 hebben ze een kleine vakantiewoning in Orbeta-Spanje gekocht. Deze woning hebben ze maar zeer kort gehad. Binnen een jaar hebben ze een grotere woning op dezelfde urbanisatie gekocht, die ze uiteindelijk in 2014 hebben verkocht. Deze woning hebben ze in de loop der jaren volledig aangepast, uitgebreid en opgeknapt naar hun eigen wensen.
 
In 1976 hebben Jan en Wilhelmine Camping Bonanza aan de Eendenparkweg in Ermelo gekocht en er werd weer verhuisd. Het pand aan de Harderwijkerweg is nooit verkocht en nog steeds in eigendom van de familie.  
 
1980-2020 Als er iets bijzonders te vieren is nodigen Jan en Wilhelmine hun kinderen en partners graag uit voor een gezamenlijke (verre) reis. Indonesië, Canada, USA, Zuid Amerika, Afrika. Wintersport met kinderen en ook alle kleinkinderen erbij. Geweldig. Ze hebben alle kinderen en kleinkinderen met het reisvirus besmet. Er zit er altijd wel eentje ver over ‘s lands grens.
 
1984-1990 Kinderen en partners werken inmiddels ook in de tentenzaak en er vinden uitbreidingen plaats. Zowel in digitalisering als in uitbreiding van het assortiment.
 
In mei 1990 is de tentenzaak fors uitgebreid naar Kampeerwereld Hendriks. De (her)opening vindt groots plaats. Er worden niet meer alleen tenten gemaakt, maar ook allerhande kampeerartikelen en kant-en-klare tenten verkocht. Waar vroeger onze paarden graasden staat inmiddels een grote pand met 2 verdiepingen. Het atelier is ook nog steeds in bedrijf.
 
1991. De camping wordt verkocht en een appartement aan de Mozartdreef in Harderwijk wordt gekocht. Lange vakanties worden doorgebracht in het huis in Spanje, of er wordt gereisd over de hele wereld.
 
1996 Tijd voor pensioen. Inmiddels werken een aantal kinderen in de zaak en wordt het tijd om het stokje over te dragen aan de volgende generatie.  
 
1996-2014 Het grootste deel van het jaar wordt doorgebracht in Spanje. Met veel vertier en sociale contacten. Bridgen is een belangrijke bezigheid. Maar ook de jeu-de-boules liggen altijd in de auto. En twee klapstoeltjes, voor als ze ergens een mooi plekje zien in de vrije natuur om even te pauzeren. Lange reizen, cruises. Ze hebben de hele wereld gezien.  
 
In 2014 wordt het huis in Spanje verkocht. Ze komen weer volledig terug naar Nederland. Inmiddels hebben ze ook in Harderwijk een ander appartement aangeschaft aan De Bleek. Midden in de binnenstad. In Nederland genieten ze weer van alle kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Het reizen zijn ze nog steeds niet verleerd en stappen regelmatig op het vliegtuig voor een verre vakantie.
 
2018 De gezondheid wordt minder en de wereld kleiner. Er worden niet veel reizen meer over de grens gemaakt. Gelukkig zijn er in Nederland ook nog genoeg mooie plekjes om met elkaar op pad te gaan voor een gezellig bridgeweekendje. Autorijden is geen probleem, dus ze zijn nog steeds mobiel.
 
6 juli 2020 Weer een jubileum. 65 jaar getrouwd!

Alle lustrumjaren worden in stijl met de hele familie gevierd. Wel binnen reisafstand van Harderwijk, omdat een aantal familieleden natuurlijk wel moet werken op de zaak. De trouwdag valt uiteindelijk midden in het hoogseizoen! Dit jaar gaan we met z’n allen een week naar De Eemhof. De familie, 4 kinderen met aanhang, 9 kleinkinderen, 5 achterkleinkinderen met in augustus 2020 een baby op komst, is dusdanig uitgebreid dat er inmiddels 7 huisjes nodig zijn!