Echtpaar Griffioen - Mansvelder 60 jaar getrouwd

Maandag 12 juli viert het echtpaar Griffioen - Mansvelder dat zij 16 mei jl. hun 60-jarig huwelijksjubileum mochten beleven. Burgemeester Van Schaik bracht het bruidspaar op maandag 12 juli een felicitatiebezoek.

Bruidspaar Griffioen 16 mei 2021 Hierden

Levensloop 60-jarig bruidspaar de heer R. Griffioen en mevrouw A. Griffioen-Mansvelder (was 16 mei 2021)

Beiden zijn geboren en getogen in het dorp Ouderkerk aan de Amstel onder de rook van Amsterdam. Het is een mooi en gezellig dorp. De heer Griffioen heeft na zijn school- en diensttijd verschillende baantjes gehad en daarna zo’n kleine 20 jaar een eigen winkel in “doe het zelf” materialen (verf, behang, gereedschap, etc) gehad. Nadien heeft hij nog wat jaren bij de ING (toen NMB) bank gewerkt als hypotheekadviseur.

Zijn hobby’s zijn doe het zelf-en dus graag schilderen, timmeren, zelf dingen maken eigenlijk, tuinieren. Ook leest hij graag.

Mevrouw Griffioen-Mansvelder is eigenlijk altijd huisvrouw geweest maar is erg bekwaam in het zelf maken van kleding, breien, haken, borduren en is erg creatief. Als ze de kans krijgt wil ze ook graag spelletjes spelen en vooral een kaartje leggen. Puzzelen en lezen vind ze ook erg fijn.

Het echtpaar is ook altijd erg gek op reizen geweest. Vroeger altijd met de (zelfgemaakte) caravan door heel Europa en later toen ze ouder werden met de ANWB reisgezelschappen, dat vonden ze geweldig en bleven dan gemiddeld 6 tot 7 weken weg. Ook reisjes naar het buitenland waren ze niet vies van, ze zijn o.a. naar Thailand, Bali, Brazilië geweest, tot wij dat echt niet meer verantwoord vonden. Daarna zochten ze het wat dichter bij huis en gingen dan naar Spanje en Portugal.

De familie van mevrouw waren ook voor een deel kleine ondernemers. Haar vader had een drogisterij en kapperszaak. Haar zuster en haar man hebben dit later overgenomen. Ook de andere zuster en haar man; zij zijn een slagerij begonnen in het dorp. Momenteel wordt deze gerund door een neef en zijn dochter. De tijd gaat snel.

Het echtpaar heeft twee kinderen, 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Sinds 1 mei 2021 wonen ze in een mantelzorgwoning bij één van hun kinderen aan de Kleine Varenweg 6 in Hierden.

Beiden zijn tot op heden redelijk gezond. Meneer kwakkelt wel al jaren, is hartpatiënt, wordt doof en ze merken dat hij toch wel sneller achteruitgaat, vergeetachtig wordt en dat soort zaken. Mevrouw is tot zover nog zo gezond als een vis.