Echtpaar Flip en Ada van Vugt 60 jaar getrouwd

Woensdag 21 december 2022 vierde het echtpaar Van Vugt - Wassink hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Van Schaik bracht het echtpaar op donderdag 19 januari een felicitatiebezoek.

Levensloop 60-jarig bruidspaar Flip van Vugt en Ada van Vugt – Wassink

Op 21 december jl. was het echtpaar Flip van Vugt en Ada van Vugt-Wassink 60 jaar getrouwd. Uiteraard grote dankbaarheid om zo lang samen te mogen zijn. Het is lang niet iedereen gegeven. Dank aan God! 

Ada werd geboren in Rotterdam en heeft als kleine hummel het bombardement daar, in al z’n verschrikkelijkheid, mee moeten maken. Een ervaring die, bij het ouder worden, steeds meer op ging spelen. Na enkele omzwervingen kwam het gezin Wassink uiteindelijk in Hilversum terecht.

Flip werd in Hilversum geboren en bracht daar ook zijn jeugd door. Op 21 december 1957, precies vijf jaar voor de huwelijksdatum dus, maakten beiden kennis met elkaar bij V&D, waar Ada noodgedwongen werkte, omdat er als kleuterleidster geen werk was. Al gauw volgde een vervolg-ontmoeting en de verkering werd een feit. Na zijn diensttijd kwam Flip als onderwijzer in Weesp bij Amsterdam terecht en Ada was toen al kleuterleidster in Amersfoort. Het paar wilde graag trouwen, maar huizen waren toen ook al erg schaars.

Flip werd er op geattendeerd dat er in Harderwijk een hele nieuwe stadswijk zou worden gebouwd: de Stadsdennen. Hij solliciteerde naar een baan aan de Kuyperschool, destijds aan de Wittenhagen en kon daar per 1 augustus 1962 aan de slag. Ada moest helaas stoppen met haar baan in Amersfoort; de school werd opgeheven.

Het paar streek in de Kortenaerlaan neer. Na wat inburgering in de Harderwijkse gemeenschap, de overgang van grote plaats naar zo’n klein stadje was toch wel groot, ging Ada weer aan de slag in het kleuteronderwijs, maar nu als invalskracht op meerdere scholen. Ook werden haar grote passies, dansen en zwemmen, weer opgepakt. Ze beleefde daar veel plezier aan, maar helaas, vanwege steeds meer vorderende kwalen ging dat niet meer. Uiteindelijk kwam daar ook nog ‘bijna blindheid’ bij, wel de grootste handicap.

Flip ging als leraar Nederlands en Duits met veel plezier aan de slag bij de Groen van Prinsteren ULO/MAVO aan de Verkeersweg en bleef daar tot zijn pensioen. Na een aantal jaren verlieten ze de huurwoning aan de Kortenaerlaan en betrokken de woning aan de Alberdingk Thijmlaan, waar ze nog steeds, met veel plezier, nu al 51 jaar wonen.

Bruidspaar van Vugt Wassink