Echtpaar F.A. Nugteren en J.B. Nugteren-van Noort vieren hun 65-jarig huwelijksjubileum

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op maandag 20 juni om 15.30 uur een felicitatiebezoek. 

Levensloop echtpaar Nugteren - van Noort

Mevrouw Nugteren-van Noort is geboren in 1929 in Hendrik Ido Ambacht en zij groeide op als tuindersdochter. Haar vader bedreef tuinbouw in de "koude grond" en later had hij op een tweede lokatie een tuinbouwkas.
 


De heer Nugteren is geboren in 1928 in Ridderkerk en groeide op als boerenzoon. Naast de gebruikelijke klussen op de boerderij, zoals koeien melken, heeft de heer Nugteren in de oorlog melk rondgebracht met paard en wagen. In 1953 stichtte de heer Nugteren zijn bedrijf op en verrichtte daarmee loonwerkzaamhedn in de landbouw. Hij vervaardigde eigen landbouwmachines. Met dit bedrijf zijn de grondvesten gelegd voor wat nu Ridder Harderwijk is.

In 1951 zijn zij getrouwd en gingen wonen aan de Lagendijk in Ridderkerk. In 1963 zijn zij met hun gezin (op dat moment 4 kinderen) verhuisd naar Harderwijk. Harderwijk stimuleerde het bedrijfsleven, zodat invulling kon worden gegeven aan de groeistrategie van het bedrijf. het bedrijf, wat toen de naam Ridder Landbouwmachines, kreeg was gevestigd aan de Industrieweg.

Een woning werd gebouwd aan de Wittehagen. Het gezin breidde zich verder uit en telde uiteindelijk 6 kinderen. Als ondernemer besteedde de heer Nugeteren veel tijd aan zijn onderneming en had mevrouw haar handen vol aan het grote gezin. In de zomers werd er tijd vrijgemaakt voor een welverdiende vakantie en trok het gezin erop uit met een caravan. Later kocht de heer Nugteren een speedboot en wat het gezin in het weekend vaak te vinden op het Veluwemeer. In de zomervakanties werd de boot zelfs meegenomen naar de Spaanse Costa Brava.

De heer Nugteren heeft ook de nodige maatschappelijke bestuursfuncties bekleed. Zo is hij als voorzitter van de commissie van beheer van de Gereformeerde Kerk intensief betrokken geweest bij de bouw van de Stadsdennekerk in Harderwijk. In de brancheorganisatie "Metaalunie"was hij jarenlang bestuurslid en voorzitter van het district Gelre.

Op 55 jarige leeftijd kreeg de heer Nugteren problemen met zijn gezondheid en moest hij zijn arbeidsintensieve leven achter zich laten.

Echtpaar Nugteren - Nugteren van Noort 65 jaar getrouwd Harderwijk