Echtpaar Doris Dikken en Maatje Dikken - De Vroe 65 jaar getrouwd

Maandag 3 april 2023 viert het echtpaar Dikken - De Vroe hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Van Schaik bracht het echtpaar op maandag 3 april een felicitatiebezoek.

Levensloop 65-jarig huwelijk echtpaar Doris Dikken en Maatje Dikken – De Vroe

Echtpaar Dikken de Vroe 65 jaar getrouwd

Doris Dikken (10-11-1932) uit Den Oever en Maatje de Vroe (28-10-1938) uit Medemblik zagen elkaar voor het eerst in 1955. Dat was bij de bioscoop te Medemblik. Maatje was toen 16 jaar en Doris 22 jaar oud. Er was gelijk een klik. Doris ging geregeld vanuit Den Oever op zijn brommer heen en weer naar Medemblik.

Op 17-jarige leeftijd vertrok Maatje samen met haar ouders en broers naar Amsterdam aan de Hoogte Kadijk. Doris ging met haar mee en en kwam bij het gezin in de kost. Doris vroeg Maatje ten huwelijk en op 3 april 1958 zijn ze in het huwelijksbootje gestapt. Het echtpaar Doris en Maatje Dikken was een feit. Op 8 januari 1959 werd hun eerste kind geboren, een meisje. Vrij kort daarna hadden ze een kamer gevonden in de buurt waar ze tijdelijk introkken. Halverwege 1959 kreeg het gezin een woning aangeboden en zijn ze verhuisd naar de wijk Oostenburg te Amsterdam.

Op 30 maart 1962 werd hun tweede dochter geboren. In 1971 verhuisden het gezin naar Amsterdam-Oost, het Afrikanerplein. In de daaropvolgende jaren was het gezin vaak te vinden op de camping. In de vakantieperiodes en weekenden brachten ze hun tijd door op camping de Strohalm te Ermelo. Doris en en Maatje besloten in 1998 om Amsterdam achter hun te laten. Ze verhuisden naar een appartement aan de Karel Doormanlaan te Harderwijk. Daar hadden ze met veel plezier bijna 25 jaar samen gewoond.

Door medische omstandigheden moest Maatje in augustus 2022 de woning verlaten, zodat ze 24/7 verzorging kon krijgen. Via een tijdelijk verblijf in Almere-Haven kwam zij medio september 2022 uiteindelijk te wonen in woonzorglocatie Villa Verde te Harderwijk. Doris bleef achter in hun woning aan de Karel Doormanlaan. Gelukkig was hij met 5 minuten autorijden bij de woonzorglocatie om een paar keer per week zijn echtgenoot te bezoeken. Sinds 27 maart 2023 is Doris ook verhuisd naar Villa Verde, zodat zij net voor hun 65-jarige huwelijksjubileum weer zijn herenigd.