Echtpaar Daniëls - Van Gennep viert hun 60-jarig huwelijksjubileum

Locoburgemeester Gert-Jan van Noort bracht het bruidspaar op dinsdag 20 oktober om 16.00 uur een felicitatiebezoek.

Levensloop echtpaar Joke van Gennep en Anton Daniëls

Joke en Anton zijn allebei in 1939 in Amsterdam geboren. 18 Oktober 1960 is het echtpaar getrouwd. Na hun huwelijk zijn ze in Tuindorp Oostzaan gaan wonen, daar zijn hun zoon en dochter geboren.

Januari 1979 zijn ze verhuisd naar Harderwijk om Anton is gaan werken bij Scheer en Foppen.

Ze houden samen van puzzelen, lezen, musea bekijken en rondtrekken met de caravan.

Anton zet zich ook in voor Joodse Harderwijkers.
Met een niet aflatende inzet is Anton Daniels ongeveer 17 jaar geleden begonnen om het Joods Harderwijk in het collectieve geheugen (van de stad) te houden. Dit doet hij onder andere door middel van de jaarlijkse herdenking en door zijn belangrijke bijdragen aan verschillende herinneringsboeken zoals ‘Geen sjabbat meer’.  Hoogtepunt was de ingebruikneming van de vernieuwde herinneringswand in de Oude Synagoge. De Oude Synagoge werd daarmee een waardevolle herinneringsplaats.  

Anton Daniëls is een bron van troost en inspiratie voor velen geworden. Van een aarzelende zoektocht naar informatie over zijn eigen familie maakte hij zijn levenswerk. Een missie van duizenden uren, gesprekken en interviews, autoritten, archiefbezoeken, mailtjes en brieven.  
Met tomeloze energie en gedrevenheid zet Anton zich in voor de (Joodse) samenleving.

Door de aard, duur, intensiteit en de (deels) landelijk maatschappelijke uitstraling van de activiteiten van Anton Daniëls behaagde het de Koning hem in 2018 tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau te benoemen

Ze hebben één kleindochter waar bij ontzettend van genieten.

Echtpaar Daniels 60 jaar getrouwd Harderwijk