Echtpaar B. Regeling en N. Regeling-Kruisdijk vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum

13 Augustus 2019 was het echtpaar Regeling 60 jaar getrouwd en vandaag heeft burgemeester Harm-Jan van Schaik hen een felicitatiebezoek gebracht.

Levensloop 60-jarig bruidspaar Regeling & Kruisdijk, 13 augustus 2019

Mijn vader is geboren in Langweer op 27-11-1934. Toen hij in dienst moest, kwam hij in Harderwijk, waar hij na verloop van tijd mijn moeder tegenkwam. Mijn moeder is geboren in Rotterdam op 07-03-1937. Het gezin is verhuisd naar Ermelo in de oorlog, omdat mijn opa uit Harderwijk kwam.

Nadat mijn vader mijn moeder tot 3 keer toe had gevraagd zei ze eindelijk ja. Ze trouwden op 13 augustus 1959. Na een klein jaar werd hun dochter Greetje geboren op 01-07-1960. Een goed jaar later werd hun tweede dochter geboren, Marian, op 27-09-1961. Na drie jaar werd mijn moeder ernstig ziek. Ze vreesde echt voor haar leven. Ze is geopereerd aan een hersentumor. Het was een spannende tijd.

In die tijd werkte mijn vader bij de V.A.D. als conducteur. Toen mijn vader bij de V.A.D. chauffeur moest worden, is hij een ander baan gaan zoeken. Die vond hij als burger in het leger achter de bar van de onderofficiers mess. Daar heeft hij met veel enthousiasme en plezier gewerkt tot aan zijn pensioen.

Mijn moeder was huisvrouw. De kinderen groeiden op, trouwden en kregen kinderen: kleinkinderen waar mijn ouders met hart en ziel van hielden en houden. Mijn ouders pasten op en de kleinkinderen logeerden geregeld bij hen. Mijn vader ging met elk kleinkind één keer per jaar een dagje weg met de trein. Of hij ging met alle vijf naar een pretpark.

Oostenrijk is hun vakantieland. Ze zijn minstens 35 keer naar de familie Thüm geweest, waar zij een “eigen” appartement hadden. Mijn moeder zorgde een lange periode voor mijn oma. Toen mijn moeder 70 was kreeg ze borstkanker. Ook een zware periode in hun leven. Gelukkig kwam dit ook weer goed en mocht zij weer helemaal beter worden.

In 2013 overleed hun oudste dochter, na een periode van ernstig ziek zijn. Dit is een groot gemis voor mijn ouders en een groot verdriet.
In 2017 heeft mijn moeder haar bekken gebroken en moest zij 5 maanden naar Sonnevanck om te revalideren. Helaas viel zij in 2018 weer en moest ze weer 3 maanden naar Sonnevanck. Nu zit mijn moeder veel in de rolstoel en kan ze niet of nauwelijks meer lopen.

Mijn vader fietst nog twee keer per week (soms vaker) naar Elburg. Ook mag hij graag een dagje naar Sneek gaan, waar hij in de oorlog heeft gewoond. Ook houdt hij veel van lezen, postzegels en heeft veel interesse voor de Tweede Wereldoorlog. De hobby's van mijn moeder zijn puzzelen, kaarten maken, tv kijken en handwerken.