Drumday in Estrado op zaterdag 24 juni

Op zaterdag 24 juni vindt er weer een “DRUMDAY” plaats in Estrado. 

Dit keer een extra feestelijke editie want de “DRUMSTUDIO” viert haar 5-jarig jubileum in de huidige vorm en meer dan 22 jaar eigenwijs drumles in Harderwijk en omstreken stond Henk van der Neut als oprichter aan de wieg van “Drumschool Beukeneut”, de daaruit ontstane “Popschool” en tenslotte als “Drumstudio Harderwijk”.

En net als vorig jaar zijn er een aantal terugkerende elementen, zoals:

Drumspeed contest.
Gedurende de dag kan iedereen 3 pogingen doen om de snelste drum(st)er te worden in één of meerdere van de onderstaande categorieën:
1) Single Strokes;
2) Double Strokes;
3) Single Paradiddle;

In de 1e categorie gaat Speedmetal drummer Wim van der Valk aan kop met 902 BPM gevolgd door Henk van der Neut met 840 BPM. Laatstgenoemde gaat in de 2e en 3e categorie aan kop met respectievelijk 940 en 740 BPM.

De regels zijn simpel:

Gedurende 1 minuut probeer je zoveel mogelijk slagen te maken (BPM). Het aftellen begint zodra je gaat spelen en het tellen van de slagen stopt na precies 60 seconden. Hoe je het doet, is aan jou maar het moeten wel échte slagen zijn en bruikbaar bv. als Fill. “Pressrolls” tellen niet mee! De poging wordt in dat geval ongeldig verklaard! Je kunt dan nog 2x in herkansing………
De snelste deelnemer(s) in één van de categorieën kan een gepaste prijs verwachten die aan het eind van de dag bekend zal worden gemaakt.
* Demonstratie E-drums.
Diverse drumstijlen waaronder de Afro-Cuban stijl Son, Rock & Funk zullen worden gepresenteerd op E-drums waarmee de veelzijdigheid van deze manier van drummen wordt getoond en tevens gedemonstreerd in diverse meespeel tracks. Vooral de mogelijkheid de onderdelen van de E-drumkit met één druk op de (muis)knop te veranderen in andere geluiden geven een drummer talloze mogelijkheid om zijn geluid aan te passen aan de muziekstijl waarin het gespeeld wordt.
Speciaal voor deze editie:
* Gastoptreden van “DrumPeople”.
 
De gasten van DrumPeople schuwen geen enkel object om op te slaan, inclusief  hun schoonmoeders.  
Geef ze Vuilnisbakken, Olievaten, Auto’s, Trucks, Bezems, Stofzuigers, Kratten, Containers, Mobieltjes, Flessen, Computers of zelfs etenswaren om op te spelen en verbaas je over de waanzinnige ritmes die zij daar uit weten te toveren!
Het zal een interactieve sessie met het publiek worden dus bereid je vast voor op veel drumgeweld!
Alvast een voorproefje? check de volgende link: DrumPeople: Product and Brand performances

Hou zaterdag de 24e dus vrij in je agenda voor deze enerverende Drumdag! Het begint om 12.00 uur en gaat door tot 17.00 uur.

Drumday Estrado
Zaterdag 24 juni
Aanvang 12.00 uur
Einde 17.00 uur
Parkweg 3
Toegang Gratis